AcasăNewsUPDATE Revocarea Avocatului Poporului, aprobata de Comisiile juridice

UPDATE Revocarea Avocatului Poporului, aprobata de Comisiile juridice

UPDATE Comisiile juridice reunite au aprobat, cu 14 voturi ”pentru”, doua ”impotriva” si trei abtineri, revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului. Revocarea urmeaza sa fie votata de plenul reunit al Parlamentului.

Parlamentul va dezbate, marti, in sesiune extraordinara, revocarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu, in urma unei solicitari a USL.

Revocarea Avocatului Poporului a fost ceruta de USL, care si-a motivat initiativa prin „incalcarea Constitutiei si a legilor in vigoare” de catre Gheorghe Iancu, a precizat social-democratul Ioan Chelaru, vicepresedintele Senatului. Solicitarea USL de revocare a Avocatului Poporului a intrunit in birourile permanente reunite ale Parlamentului 16 voturi ”pentru” si 3 „impotriva”, conform RealitateaTV.

„Este inca o incercare de a pune mana pe inca o institutie a statului. Sa vedem ce ii vor imputa Avocatul Poporului si in functie de asta vom decide, aparoape sigur, atacarea unei eventuale hotarari a Parlamentului la Curtea Constitutionala”, a precizat in cursul acestei dimineti Vasile Blaga, potrivit Antena3.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger