AcasăNewsServiți cu muștar, domnu’ Roman?

Serviți cu muștar, domnu’ Roman?

Ce i se poate întâmpla rău unui bărbat de 46 de ani? De principiu, nimic. Rău e dacă îl cheamă Roman. Florin Roman. Iar dacă este și membru PNL, răul e și mai mare. Iar dacă este și liderul deputaților liberali, e deja dezastru. Răul devine proporțional cu incultura. Cu cât mai sus, cu atât mai înapoiat.

Să fim bine înțeleși. Domnul Florin Roman nu este înapoiat așa cum s-ar crede la prima citire. Face duș dimineața, nu soarbe cafeaua zgomotos, poate doar moderat, nu plescăie la masă și nici nu se scobește cu aer între dinți.

Brava ziarist!

Florin Roman știe să facă nod la cravată. Conduce mașina respectând semnele de circulație, chiar și cele de pe stânga, pe care nu are cum să le vadă. Dintr-un anume punct de vedere, liderul deputaților PNL este un avansat. De profesie este membru. Exact cum se aude. Membru. Sau poate chiar consiliu de administrație. Nu e o greșeală. Nu știu unde se face Facultatea de Consilii de Administrație, dar CV-ul lui asta arată cu preponderență. Membru în consilii de administrație. De preferat la bănci. De asta spun că e un avansat. Cred că partidul lui l-a avansat în halul ăsta. Dar Florin Roman este și un erudit. Deci, tot un avansat. Patru facultăți, una mai tare decât alta. Una dintre ele chiar de Psihologie, cu masterat în Tehnici de Comunicare și Influență Socială. Brrrrr, ce tare! Nu are importanță cum se numește din moment ce el are diplomă. Și, ca să închidă gura  invidioșilor, Florin Roman a fost și ziarist. Ei bine, și atunci cum de e înapoiat? Repet, ca să nu dau naștere la confuzii. Nu este înapoiat așa cum vulgul ar fi tentat să creadă. Este doar înapoia limbii române. Adică, mai în spate. Nu asta i se întâmplă când e vorba de franceză și engleză. Scrie și în CV că are abilitatea de a vorbi bine. Sau „Bine”, cu „B”, după cum e subliniat acolo. Sper să nu-l dea peste cap ghilimelele, că astea au prostul obicei de a parodia sensul. Înapoia lui constă în faptul că servește. Nu mănâncă, el doar servește. Ca în serialul cu „Tanța și Costel”. „Să luăm și doi mici?” „Nu, tocmai am servit!” O spune el singur pe Facebook, depănând amintiri de la ședința cu Iohannis. „Am servit apă plată și cafea”! Îhî! Serviți și muștar la mici?

author avatar
Valentin Boeru
1.954 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger