AcasăNewsServim dublu standard și în muzică

Servim dublu standard și în muzică

Prestația lui Bon Jovi de la București a dezamăgit. Dar românii sunt obișnuiți să primească altceva decât scrie pe etichetă

Bon Jovi la București, evenimentul muzical al anului. Mai degrabă, dezamăgirea anului! Celebra trupă americană și-a încheiat turneul european „This House is Nor For Sale” cu o prestație mult sub așteptări pentru mare parte dintre plătitorii de bilete. După produse alimentare, vestimentare and so on, iată că Occidentul ne livrează dublu standard și în muzică. Nu putem să nu ne întrebăm dacă JBJ a fost la fel de apatic și nepăsător și pe Wembley, din Londra, sau la Stockholm, Liverpool, Munchen ori Viena.

Prestația lui Bon Jovi de la București a dezamăgit Dar românii sunt obișnuiți să primească altceva decât scrie pe etichetă

Când a pășit în România, și-a lăsat entuziasmul în stand-by, pe „Otopeni”. „Nu stau mult, așteaptă-mă aici, vin imediat!”. Și fix așa a fost! Concertul său din Piața Constituției s-a încheiat cu o jumătate de oră mai devreme, asta poate și fiindcă vocea lui Jon a dat mai multe rateuri ca americanii în Vietnam. Și, oricum, o parte dintre cei 50.000 de spectatori își luase tălpășița, jignită de figurația pe care artistul o făcea pe scenă fără niciun fel de jenă.

Piesa care dă numele ultimului album, „This House is not for Sale”, a deschis spectacolul, însă din repertoriu au lipsit melodii celebre și care erau așteptate de public, ca „Always” sau „I’ll Sleep When I’m Dead”. „Să nu pierdem prea mult timp vorbind (…) Vom cânta piese de pe noul album, dar vom parcurge catalogul, de la «Slippery When Wet», «New Jersey» până la «Keep the Faith» şi «Lost Highway». Dacă sunteţi cu adevărat drăguţi, voi merge înapoi de tot”, și-a început recitalul Jon Bon Jovi, cu o trecere în revistă a melodiilor din anii ’80. Păcat că n-a avut și vocea de atunci, căci varianta 2019 prezentată românilor a fost „la reducere”. „Îmi pare rău că nu am fost chiar pe ritm”, s-a scuzat la final rebelul muzicii rock, într-o încercare eșuată de a-și prezenta scuze.

După ce a acceptat să fie groapa de gunoi a Europei, primind cu voioșie produsele expirate sau neconforme cu standardele occidentale, iată că România înghite dublul standard și pe piața entertainmentului. Jon Bon Jovi a făcut figurație la București, DJ Tommy Cash le-a livrat românilor manele și imagini porno pe scena Electric Castle, de la Bonțida …și urmează UNTOLD, spre care privim deja cu teamă și reținere.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
631 afisari

4 COMENTARII

  1. Nu cred ca e doar vina lui Bon. Totusi omul a avut obraz sa-si ceara scuze. Toti sar acum sa spuna ca nu a mai stat juma de ora. Poate nu a putut i s-o facut rau. De ce nu spuneti ca prima data cand a venit a stat o ora moca? Acolo impresarul verifica probabil Avram. La fel cei de la tehnic probabil nu o sa mai fie alesi de Bon. La fel nici piata ca am auzit ca orientatii din Parlament au vazut concertul moca…

  2. Pana mea, măi, Vecil, o fi artist, Jelly Bon, ăsta, dar chiar așa, uriaș, nu ne-am fi gândit. Mai taie.

  3. Domnu’ Cezar, destul că ” îmi cer scuze ” sună ca un cur, de parcă mi le-aș cere mie însumi, formula cea mai nimerita fiind ” prezint scuze ” dar să le mai și amesteci, scriind ” și-a prezentat scuze ” e prea de tot.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger