AcasăNewsServiciile secrete cheltuie milioane pe hoteluri!

Serviciile secrete cheltuie milioane pe hoteluri!

Desi proprietarii si antreprenorii pietei hoteliere autohtone  sustin ca afacerile lor merg din ce in ce mai rau, iata ca Serviciul Roman de Informatii s-a hotarat sa investeasca, din fonduri bugetare (5 milioane de euro!) pentru modernizarea hotelului Maramures din statiunea Olimp, care, insa, va functiona in circuit inchis.

Tot in Olimp, SRI mai detine si hotelul Crisana, renovat recent. Nici Serviciul de Informatii Externe nu sta pe loc: a cumparat hotelul Arad, din statiunea vecina, Neptun.

Pana in 2006, hotelul Maramures a fost administrat de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), dupa care a fost “pasat” catre Ministerul de Interne, mai precis la Institutul National de Administratie, care, la randu-i, a fost desfiintat, doi ani mai tarziu,  datorita crizei financiare si a masurilor de reducere a cheltuielilor. Ulterior, cladirea, aflata in degradare,  a fost preluata de directia Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (in paralel cu M.I.), insa cheltuielile de conservare  au devenit mult prea mari si, astfel, “Maramures” va fi achizitionat, prin licitatie publica, de SRI. De “proiectul de modernizare si reabilitate a  caminului de garnizoana Maramures – Olimp”, vor beneficia doar salariatii SRI, impreuna cu familiile lor. Probabil, din spirit de concurenta, si Serviciul de Informatii Externe are propria locatie de relaxare, hotelul Arad, din Neptun.

author avatar
Bogdan Borcea
803 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger