AcasăNewsServiciile ii asculta pe romani "plantand" microfoane sub masini!

Serviciile ii asculta pe romani „plantand” microfoane sub masini!

Romania detine, de departe, recordul european la fabricarea de dosare pe baza interceptarilor. Fie ele telefonice sau, mai nou, ambientale.

Tot Serviciile au si antidotul noii tehnici

Asa ca paranoia privind fuga de „antenele” serviciilor secrete s-a transformat intr-un adevarat sport national. Sute de mii de romani, care se simt vizati de un eventual filaj, cauta metode tot mai ingenioase de a nu se expune tehnicii de ultima ora, printre care si tunurile directionale, folosite mai nou de catre angajatii Birourilor Tehnic Operative. Eforturile celor vizati sunt, insa, in zadar, pentru ca, in ultima vreme, toti acestia au picat in capcana intinsa, la limita legii, de cei care ii urmaresc.

Spaima parcarilor

Majoritatea celor care se feresc a fi interceptati a incercat in fel si chip sa-si contacteze partenerii in cat mai mare siguranta, apeland la metoda brevetata de omul de afaceri  Sorin Ovidiu Vantu, respectiv „plimbarea cu masina”. Cei monitorizati, inainte de a ajunge la locurile de intalnire dinainte stabilite (parcari de pe marginea drumurilor nationale sau autostrazilor) fie goneau la bordul autoturismului ori demarau atunci cand semaforul era pe rosu, fie efectuau treceri de pe o banda pe alta, la intersectii, toate in speranta ca eventualii urmaritori vor fi depistati. Odata ajunsi la destinatie, acestia isi lasau telefoanele in masina si, facand cativa pasi, isi spuneau secretele. N-aveau de unde sa stie ca lucratorii serviciilor secrete dispun de tehnica de ascultare ambientala. Astfel, anchetatorii strangeau probe in nestire.

Dispozitivele bat pe o raza de 350 de metri

Din informatiile „National”, specialistii Serviciilor au declansat deja operatiunea de schimbare a tehnicii de interceptare, asta dupa ce au fost dotate cu microfoane de ultima generatie, made in SUA, mult mai performante, care se pot lipi, intr-o clipa, sub pragurile usilor de la masini. „Dupa ce li s-a plantat «molozul» sub masini, baietii sunt ca si facuti!”, explica o sursa din domeniu. Spre deosebire de clasicele antene triunghiulare, noile „donatii” americane au o autonomie de o saptamana, inregistrand totul pe o raza de 350 de metri. Astfel, simpla deplasare a persoanelor vizate pe o distanta de cativa metri nu mai ajuta la nimic.

author avatar
Toni Matei
2.071 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger