AcasăNewsServiciile, cu ochii pe cele patru milioane de voturi de la referendum

Serviciile, cu ochii pe cele patru milioane de voturi de la referendum

Se naste Partidul Coalitiei pentru Familie?

Dincolo de invalidare, referendumul pentru redefinirea familiei a avut si o alta miza. Una nu pentru plebe, si-asa indobitocita de campania #boicot. Cu ochii pe rezultate au stat mai ales strategii din Servicii. Interesul lor a fost sa vada cati oameni mai ies la vot in conditiile date (mass-media potrivnica, puternic asalt pe retelele de socializare, dezinteres in organizare etc), iar cele patru milioane de stampile aplicate pe buletine reprezinta un scor electoral de luat in seama la urmatoarele alegeri.

Se naste Partidul Coalitiei pentru Familie

De luni, Coalitia pentru Familie nu mai are Comitet de initiativa, liderii si-au asumat esecul si au facut un pas in spate, iar acum se pune intrebarea cine va face unul in fata?

Romania a respins conceptul femeie – barbat drept definitie a familiei traditionale, intrucat doar patru milioane de cetateni s-au prezentat la urne sambata si duminica, sub pragul electoral cerut pentru validarea referendumului. Pana aici, lucrurile sunt simple, au ales diversitatea, nu ne bagam noi peste gusturile si orientarile lor sexuale1. Cu drepturile, mai vorbim.

Insa, numarul mare de adepti ai curentului traditionalist in mod cert a aprins beculetele din sistem. Capetele luminate se gandesc cum sa traga foloase din ideologia pe care o imbratiseaza acesti romani, iar infiintarea unui partid e cea mai buna (si, fapt deja demonstrat, banoasa) varianta. Un partid care sa adopte principiile devenite crez pentru patru milioane de romani cu drept de vot, asta ar fi urmatoarea lovitura pregatita pentru politica damboviteana.

Europa e, deja, in trend

La nivel european, trendul este deja format, nationalistii castiga teren tot mai mult, iar politicile care pun pe primul plan pastrarea traditiei prin la o masa mare de electorat. Ocolim Ungaria si retorica lui Viktor Orban, la fel driblam si discursurile lui Andrei Babis (Cehia) si Mateusz Morawiecki (Polonia) si ne oprim la Italia. „Fratii” nostri l-au ales pe Matteo Salvini, cel care a pus Italia, viata si stilul de trai al locuitorilor ei deasupra intereselor Uniunii Europene, cu un discurs populist, in care cap de afis au fost lupta impotriva cotelor de imigratie si politicile protectioniste.

Mai spre vest il gasim pe Sebastian Kurz, cel mai tanar cancelar din lume. Premierul Austriei este un alt exemplu de politician nascut din bula nationalismului ignorat atatia ani. Kurz isi permite sa persifleze Comisia Europeana – face afaceri cu Rusia, afisandu-si ostentativ prietenia cu Vladimir Putin, iar nu de putine ori a aratat o politica mai apropiata de viziunea grupului de la Visegrad, sfidand inca o data indemnul UE.

USR – Rezist, cand va luati cu acte?

Deocamdata, traiesc in concubinaj, insa useristii si rezistentii sunt pe punctul de a-si oficializa legatura incestuoasa, se pregatesc deja sa-si ceara toate drepturile ce li se cuvin. Evident, nas le va fi George Soros, parinte spiritual si pentru unii, si pentru altii.

Pana atunci, ne asteptam ca aceasta initiativa Coalitia pentru Familie sa-si schimbe, mai intai, numele, apoi discursul. Unul radicalizat, cu cerinte si promisiuni, cu presiune pe parlamentari si, in cel mai scurt timp, cu transformarea CpF in partid politic! Integritatea si moralitatea clasei politice de la noi, iata punctele vulnerabile pe care viitorii „sefi” ai Coalitiei pentru Familie le pot si cu siguranta le vor exploata, transformandu-le intr-un adevarat discurs electoral, atat de asteptat de patru milioane de romani!

author avatar
Nicholas Cezar
2.434 afisari

4 COMENTARII

  1. Mai, partid n-o sa fie, lectia peremista e inca recenta si romanii care „s-au deranjat” nu sunt tocmai pe profilul „membru de partid”, mai degraba neincolonati, d-astia care citesc cu ochii lor si mai si inteleg ce citesc. Ca unii din coalitia aia familiala vor avea ceva aspiratii politice, treaba lor, pierd pe vechea reteta…dar, un ONG de utilitate publica pentru o minoritate adanc persecutata, eu as infiinta. Dupa „informarea” aia corect politica de la TV, in care „minoritarul” amenintat de casatoria traditionala (contradictie uriasa, sa abdici de la normalitatea biologica,declarandu-te deasupra acesteia, dar sa pretinzi accesul la absolut toate conventiile si conformismele…) urla la mine sa-i cer scuze, de parca intervenisem eu cumva in geneticul lui si in prestatia lui publica de toata jena, exhiband toate umorile si toleranta pe invers fata de, totusi, majoritarii fara nicio vina in devenirea lui, apoi #boicotul, sau coibotul, sa fim corecti, chiar daca nu politic, ca tocmai ti-am spus ca nu, care m-a trimis in evul mediu, m-a blagoslovit cu toate invectivele, m-a amenintat si m-a acuzat ca-i scot din Europa, m-a aratat cu degetul ca pe „dusmanul poporului”, „banditul chiabur” care se opune progresului, mi-a atacat credinta in Dumnezeu, dupa ce abia acum vrei trei decenii o recuperasem de unde o arestasera bunicii hastagotilor de azi…Deci sunt o minoritate persecutata, dubla masura, corectitudinea politica aplicata numai spre un beneficiar, ma indreptatesc sa cer si eu acest statut, pentru ca, da, sunt, oficial, minoritar in tara mea. Si nu cred ca vrea cineva sa afle care e componenta reala a acestei mase minoritare, care crede in democratie prin participare, pentru ca e bine sa ramana ideea ca „#intelectualii” sunt elita…USR+# nu egal love, mai degraba o fireasca mobilizare in vederea iesirii din cazarmi. Daca am respecta Constitutia si ne-am uita, cu atentie pe toate actiunile partidului parlamentar USR, am observa similitudini aproape sinistre cu vechiul PCR, inclusiv finantarea oculta, falsul in declaratii si falsul de identitate, discursul extremist, hartuirea rivalilor politici, am avea primul partid desfiintat ca anticonstitutional. Tismaneanu a condamnat comunismul lui Ceausescu, ca sa-i faca loc stalinismului mostenit pe linie paterna si sa functioneze acum ca veritabil doctrinar (el si ai lui, Oisteanu, Patapievici, gen) pentru neomarxistii pietei, acum, doar e vremea sa ne intoarcem la lege…
    P.S. Totusi, sa te dai „intelectual”, „elita” progresista, capitalista, folosind ca „indreptar” o singura lectura si aia dilematica, pe linie brucanista, ca si Soros ar fi altfel perceput daca n-ar fi fost „introdus” in societate de Brucan…Brucan, serios?! Cum poti sa-l iei in serios pe Brucan, sau pe stalinistoizii care au crescut in gradina lui?! Sau pe Sora, consilierul Anei Pauker?! Astia, chiar toti s-au puit, uneori parca e bine si cu LGBT-ul, doar sa se multumeasca cu ce le da biologicul personal…

    • Mizantropule, un comentariu care descrie situatia de fapt. Uni din noi care am fost la vot suntem crestini, dar nu practicanti, adica nu stam toata ziua in biserica. Ne-am dus la vot pentru ca credem in ideea referendumului si pentru ca mai si gandim cu capul nostru si nu cu propaganda imbecila. Culmea, pe strada mea sunt numai familii tinere si nu au mers la vot. O tanara intelectuala, care a absolvit doua facultati, mi-a explicat de ce nu merge la vot si am regasit la ea toate argumentele idioate ale USR si #rezist. Orice argument ii aduceai iti raspundea cu aceeasi lozinca – Da, dar Dragnea….M-am lasat pagubas si m-am dus la vot. In curtea unde era cladirea cu vreo sase sectii de votare era si o biserica noua care era plina ochi cu enoriasi, uni care nu au incaput erau in fata usii bisericii. Era aproape de sfarsitul slujbei, iar cei din sectie sperau ca atunci cand se termina slujba vor veni sa voteze. Am iesit din sectia de vot, slujba se terminase si nici UN ENORIAS nu s-a indreptat spre sectia de votare. Fariseism, ipocrizie? Ideea unui partid al celor care au votat este o prostie. Cei carea au mers la vot sunt cele mai neinregimentabile persoane pentru ca sunt persoane care gandesc, care au propria personalitate si care nu asteapta sa le spuna cineva ce sa faca….

  2. Din pacate referendumul asta a reconfirmat ca in Romania fara sustinerea unui partid sau organizatii similare care sa „mobilizeze” oamenii, in special cei din mediul rural, prezenta la urne si interesul pentru vot va ramane limitat. Nu trebuie sa judecam oamenii, e un efect al saraciei si educatiei …

    Pe de o parte ideea unui partid imi creaza teama de aparitia unui nationalism exacerbat cum am mai vazut si mai vedem prin jurul nostru, dar pe de alta, nici faptul ca suntem singura tara fara un partid conservator si (de ce nu) euro-sceptic nu e sanatos.

    La noi e boala veche, de pe vremea cand sarutam papucul la Inalta Poarta. Doar ca acum cantam cu totii osanale nu catre Istanbul ci catre Bruxelles. In toata Europa au aparut curente eurosceptice care au un rol foarte important in definirea unui echilibru al evolutiei si directiei acestei Euripe in care ne dorim sa traim. Nu ma intelegeti gresit, sunt cu totul in favoarea unei Europe Unite, dar una in care sa se auda si vocile sanatoase cu valori de dreapta (NU de extrema dreapta) nu doar a neo-marxistilor si ultra liberalilor care dau tonul corectitudinii politice in ultimii 15-20 de ani.

    E drept ca Romania Mare a esuat lamentabil, dar acolo a fost un mesaj extremist care de la un punct incolo a instrainat si speriat propriul electorat. O alternativa mai moderata, un proiect crestin-democrat (dar serios crestin-democrat) sau chiar conservator ar putea acumula in mod constant 10-15% din electorat.
    Eu unul am votat PNTCD atata timp cat a existat, imi fac mea culpa ca am stat acasa la ultimele 2 ture de alegeri parlamentare si prezidentiale din dezgust, dar am iesit la referendum si o sa merg din nou la urmatoarele alegeri. Sper doar sa am la acel moment si o optiune PENTRU care sa votez, nu doar o adunatura de pungasi si incompetenti IMPOTRIVA careia sa ma simt obligat sa ies din casa….

  3. Marxismul promoveaza dreptul unor minoritati de a conduce majoritatea. In marxism-leninism era vorba de dictatura proletariatului, in marxismul cultural promovat de sorosisti este vorba de alte minoritati: nationale, sexuale,etc. Aceste curente sunt opuse democratiei care presupune conducerea de catre majoritate. Problema casatoriei intre persoane de acelasi sex este de fapt destinata sa infranga traditiile religioase, sa diminueze influenta bisericii si sa obisnuiasca societatea sa accepte la conducere minoritatile de orice fel.Mitingurile din ultimii ani promoveaza aceeasi idee: o minoritate galagioasa si violenta vrea sa infranga guvernul instaurat democratic.In cazul Guvernului Ponta a si reusit. Atitudinea institutiilor romane este gresit deoarece incearca sa se adapteze acestui curent care de fapt urmareste sa distruga democratia si natiunea.In 89 au murit oameni pentru democratie, nu pentru un nou tip de marxism.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger