AcasăNewsSergiu Nicolaescu, de la "Mihai Viteazul" la primul film 3D romanesc

Sergiu Nicolaescu, de la „Mihai Viteazul” la primul film 3D romanesc

sergiu-nicolaescu-film-3D-poker-mihai-viteazul-foto-banateanul.gandul.infoSergiu Nicolaescu, de la "Mihai Viteazul" la primul film 3D romanesc

Sergiu Nicolaescu a regizat 50 de filme, iar acum, la cei 81 de ani ai sai, spune ca i-ar placea sa faca primul film de lung metraj 3D romanesc. Sergiu Nicolaescu a declarat intr-un interviu ca va lucra la continuarea peliculei „Poker” aparuta in 2010, dar a povestit si despre „Mihai Viteazul”.

sergiu-nicolaescu-film-3D-poker-mihai-viteazul-foto-banateanul.gandul.info
Sergiu Nicolaescu, de la "Mihai Viteazul" la primul film 3D romanesc

Din interviu:

  • Poker este a doua comedie din cariera, dupa Nea Marin Miliardar si voi incepe sa lucrez la o continuare. Despre ce va fi? Poveste de viata de astazi, o lume nebuna, un haos total. Va fi despre viata de astazi din Romania.

In 2010 Mihai Viteazul a fost clasat pe locul 3 in topul celor mai bune filme istorice de razboi dupa Lista lui Schindler 1993 si Submarinul ( Das Boot) 1981.

  • Mihai Viteazul este unul dintre cele mai importante filme istorice ale cinematografiei mondiale. Ma incanta ca a fost atat de apreciat si ca ramane in continuare de referinta. A fost un film facut cu ajutorul armatei. El a fost clasat pe locul 3 in topul acelor filme insa ar fi pe locul 1 intr-un top al filmelor de costume cum le numesc francezii. Mihai Viteazul a costat 600-700 de mii de dolari. Costurile erau extrem de mici in comparatie cu cele facute de generatia de astazi si puteau fi mai mari. Filmul trebuia facut in coproductie cu Columbia Pictures si in el trebuiau sa apara actori mari ca Kirg Douglas sau Charlton Heston, Elisabeth Taylor. Totul s-a spulberat cand Ceausescu a hotarat sa fie facut numai cu actori romani. Titus Popovici mi-a povestit ca Mircea Albulescu ar fi facut o scrisoare sa nu se faca filmul cu actori americani. In realitate, se pare ca a fost insusi Titus Popovici, pentru ca s-a mai repetat povestea. El banuia ca in momentul in care americanii semneaza contractul urmau sa faca modificari si aruncau in aer subiectul pe care el il scrisese.
  • Mi-as dori sa fac un film 3D daca as avea conditii.Un film 3D nu poate fi gandit modest. Ar trebui sa fie un film de dimensiuni puternice, istorice. Ar putea fi despre Primul sau Al Doilea Razboi Mondial. Asta ar merita facut.

Cititi mai multe pe procinema.ro.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
618 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ar putea sa faca in 3D batalia de la Sarmizegetuza! Dupa modelul „300” si multe altele . Fapte Istorice clare despre DACIA ! Daca se vrea asta : ) si da sustin sa fie in acest film DACII numai actori romani, DACI reali 🙂 iar restul , romanii pot si si de alte nationalitati !
    Hai Nea’ Sergiu ca ne e dor !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger