AcasăNewsSergiu Celibidache, 100 de ani de la nasterea celui mai cunoscut dirijor...

Sergiu Celibidache, 100 de ani de la nasterea celui mai cunoscut dirijor roman

Sergiu Celibidache

Sergiu Celibidache s-a nascut in orasul Roman, in anul 1912. Datorita faptului ca parintii lui Sergiu Celibidache nu intelegeau pasiunea sa pentru muzica, acesta a parasit casa parinteasca. Multa vreme a trait in saracie, dar niciodata nu a renuntat la pasinuea lui pentru muzica. Sergiu Celibidache nu a acceptat niciodata inregistrarile audio, deoarece considera ca acestea scadeau emotiile prestarilor sale.

Sergiu Celibidache

Sergiu Celibidache a dirijat numeroase orchestre din intreaga Europa. In anul 1979 primeste functia de director muzical general al orasului Munchen. Sub conducerea lui Sergiu Celibidache, Filarmonica din Munchen devine cea mai buna orchestra sifonica din lume.

Pentru activitatea lui artistica, Sergiu Celibidache primeste numeroase distinctii, printre care cetatean de onoare al orasului Munchen, membru de onoare al Academiei Roamane, doctor honoris causa al Universitatii din Iasi. Sergiu Celibidache este autorul unui impresionant Requiem, a patru simfonii si al unui Concert pentru pian si Orchestra.

Ziarul National va invita sa urmariti una din prestatile marelui dirijor roman, Sergiu Celibidache.[youtube]RtY3neT3MeU[/youtube]

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
655 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger