AcasăNewsSerghei Lavrov: Rusia nu va interveni militar in Ucraina

Serghei Lavrov: Rusia nu va interveni militar in Ucraina

Serghei Lavrov cere incetarea focului si rezolvarea pasnica a crizei din Ucraina

In vreme ce o coloana de tancuri rusesti se angajase, ieri dimineata, in lupta cu un detasament al parasutistilor ucrainieni de pe aeroportul din Lugansk, seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a cerut incetarea focului de ambele parti si a dat asigurari ca Rusia nu va interveni militar in Ucraina.

Serghei Lavrov cere incetarea focului si rezolvarea pasnica a crizei din Ucraina

Purtatorul de cuvant al ministerului ucrainian al apararii, Leonid Matiuhin, a scris pe pagina sa de Facebook ca parasutistii ucraineni luptau, ieri, impotriva unui batalion de tancuri rusesti pe aeroportul din Lugansk. Ulterior, militarii ucrainieni au primit ordin sa se retraga  de pe aeroport si din satul Gheorghiivka. Pe de alta parte, ministrul ucrainean al Apararii, Valeri Gheletei, sustine ca trupele rusesti sunt prezente la Donetk si Lugansk, dar si in alte localitati din estul Ucrainei. Oficialii rusi neaga acest lucru si cer incetarea imediata a focului dintre armata ucrainiana si rebelii prorusi din zona.

Negocieri pentru incetarea focului

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a dat asigurari, ieri, ca Rusia nu va efectua nicio interventie militara in Rusia. „Nu va fi nicio interventie militara, suntem in favoarea unei rezolvari pasnice a acestei crize”, a declarat Lavrov, in vreme ce parasutistii ucrainieni si tanchistii rusi se luptau de zor pe aeroportul din Lugansk. Seful diplomatiei ruse a precizat ca o incetare imediata si fara conditii a focului figura pe agenda discutiillor de la Minsk, unde urmau sa se reuneasca, ieri, reprezentanti ai Kievului, Rusiei si Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, pentru rezolvarea crizei din Ucraina.

 

author avatar
Arpad Dobre
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger