AcasăNewsSerbia, blocata la aderarea la UE de „vlahii” separatisti

Serbia, blocata la aderarea la UE de „vlahii” separatisti

Vlahii din Serbia sunt foarte apreciati pentru folclorul stravechi

Blocarea de catre Romania a obtinerii statutului de candidat UE pentru Serbia a starnit controverse la nivel european.

Vlahii din Serbia isi pastreaza atat portul national, cat si limba romana

Multi oficiali europeni s-au aratat mirati si nemultumiti de atitudinea Romaniei. Care, in sfarsit, a facut ceea ce trebuia pentru a-si proteja minoritatile locuitoare acum pe alte meleaguri.

Oriunde dai, crapa in Olanda

Cei mai multi dintre participantii la Consiliul ministrilor de Externe ai UE cred ca Romania a vrut sa se razbune pe Olanda – care-si fixase ca obiectiv major de politica externa aderarea Serbiei la UE – pentru blocarea aderarii tarii noastre la Schengen.  EU Observer constata cu stupoare ca Romania n-a facut niciodata caz de problema vlahilor din Serbia si ia uite ce i-a venit acum! Secretarul de stat al MAE pentru Romanii de Pretutindeni, Eugen Tomac, a declarat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca Serbia ii discrimineaza pe romanii de pe teritoriul sau si se comporta cu minoritatile ca pe vremea cand era un stat totalitar. Secretarul de stat a precizat ca Romania vrea ca Serbia sa adere la UE, dar i-a cerut in toate ocaziile sa asigure drepturile celor peste 250.000 de romani”.

„Vlahii” separatisti sunt ungureni

Serbia pretinde ca exista doua minoritati distincte: romani si vlahi! {;tia din urm[, sunt  „vlahi” separatisti, care s-au reunit si intr-un Consiliu National al Vlahilor si, prin vocea presedintelui, Radisa Dragoievici, sustin ca „nimeni nu are dreptul sa le ceara vlahilor sa se declare romani”. Nu, „pui de dac”! Voi trebuie sa fiti obligati sa nu va numiti vlahi, daca pe toate blogurile va recomandati ca ungureni, colonizati prin Serbia de catre Habsburgi!

Adrian Nastase e pro, Ponta tine contra

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, este de acord cu atitudinea Romaniei in aceasta problema. „Eu fac parte din Comisia de monitorizare a Consiliului Europei si pot sa va spun ca acolo au fost nenumarate discutii, nenumarate promisiuni care nu au fost realizate de Serbia”, a declarat Adrian Nastase. Insa, presedintele PSD, Victor Ponta, considera ca e incorect ca Romania sa fie singura tara care se opune aderarii Serbiei la UE.

author avatar
Adina Mutar
408 afisari

2 COMENTARII

  1. Unele persoane nu cunosc deloc istorie şi fac declaraţii care nu corespund realităţii.Suntem îndreptăţiţi să-i sustinem pe locuitorii din Timoc, care sunt adeveraţi români şi au aparţinut voievodatului Tara Românească până în vremea lui Vlaicu Voda.Bravo

  2. Românii din spaţiul fost iugoslav sunt la ei acasă, indiferent cum sunt numiţi de către unii care nu cunosc istorie.Nu ştiu care este părearea unora despre istroromânii din Croatia ,precum şi din Slovenia.Români există şi în Bosnia. Cred că toate aceste minorităţi trebuie să fie sprijinite.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger