AcasăNewsSerban Nicolae joaca imaginea PSD

Serban Nicolae joaca imaginea PSD

Serban Nicolae i-a bagat din nou in galeata pe Liviu Dragnea si pe Sorin Grindeanu

Senatorul PSD Serban Nicolae abate o noua napasta pe capul PSD: propune gratierea luarii si darii de mita, a traficului de influenta si a abuzului in serviciu.

Serban Nicolae i a bagat din nou in galeata pe Liviu Dragnea si pe Sorin Grindeanu

 

Lider al senatorilor PSD si presedinte al Comisiei juridice din Senat, Serban Nicolae a turnat practic gaz pe jarul strazii odata cu introducerea faptelor de coruptie pe lista infractiunilor pasibile de gratiere. O strada care dadea semne de slabire a vigilentei si de retragere la vatra din moment ce mai aduna doar maximum doua – trei mii de protestatari fata de zecile de mii din perioada sa de glorie. O perioada crancena pentru Guvernul Grindeanu si PSD si care, gratie social-democratului Serban Niculae, are toate sansele sa revina. Ca asa este a demonstrat-o si reactia lui Liviu Dragnea, care s-a delimitat urgent si categoric de demersul lui Nicolae: ”Eu nu sustin o lege a gratierii pentru fapte de coruptie. Categoric nu”. Si tot Dragnea a incercat sa potoleasca apele atragand atentia ca este vorba doar despre un amendament depus de un parlamentar, nu de o lege asumata si votata de PSD.

Inca o paine de mancat pentru instigatori

Culmea este ca in pofida reactiilor negative aparute din PSD si Guvern (ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a declarat si el impotriva gratierii faptelor de coruptie), Serban Nicolae insista, desi nu a dat pana acum semne ca ar fi prost. Acesta face pe niznaiul atunci cand este intrebat daca isi asuma aparitia unei reactii similare cu aceea avuta de societatea civila la incercarea de modificare a Codurilor penale prin ordonanta de urgenta, ba mai mult, atata practic strada impotriva PSD-ului spunand ca reactia publica a fost doar ”o uriasa manipulare, o uriasa minciuna”. Si sa fie clar, Serban Nicolae spune asta desi stie ca  Guvernul a reusit cu greu (si doar cu ajutorul unor cancelarii occidentale) sa ramana in picioare dupa proteste iar Liviu Dragnea a iesit din toata afacerea cu autoritatea serios stirbita, atat la nivel public cat si in interiorul PSD. De ce trage Nicolae, cu bunastiinta, dracu’ de coada, asta numai el o stie. Din afara, doua variante par a fi logice. Prima vizeaza o prostie crasa dublata de aroganta pesedistului reajuns la putere si care crede ca poate face tot ce vrea muschiul lui de mare senator si presedinte al Comisiei juridice. A doua trimite la problemele interne ale PSD, mai exact la fisurarea soclului de mare sef al lui Dragnea si la incercarea unor social-democrati de a scapa de actualul lor lider. Daca a vrut sa-I faca probleme lui Dragnea, implicit guvernului girat de el, atitudinea lui Serban Nicolae este perfect justificata si mai mult ca sigur el este sustinut si de alti pesedisti. Iar de mirare ar fi ca printre acestia sa nu se numere si Victor Ponta. Indiferent de motive, finalul tine acum de reactia strazii. Daca aceasta se inflameaza serios, exista riscul ca atat Guvernul cat si Liviu Dragnea sa nu supravietuiasca unui nou tsunami de sute de mii de oameni, caz in care Nicolae Serban nu va trebui, cel mai probabil, sa dea socoteala. Ba dimpotriva, ar putea fi premiat de instigatorii de profesie, care nu mai aveau practic combustibil pentru scoaterea oamenilor in strada si riscau sa intre in somaj. Iata insa ca Serban Nicolae a actionat ca o adevarata ”pleasca” pentru ei: le-a dat moca o excelenta tema de propaganda anti-guvernamentala, anti-pesedista si anti-parlamentara. Acum sa vezi proteste! Daca insa Guvernul Grindeanu si (mai ales) Dragnea raman neclintiti, senatorul dornic sa gratieze tot coruptul condamnat pana la maximum 10 ani va trebui sa raspunda pentru bagarea PSD-ului si Executivului in galeata. In caz contrar, Liviu Dragnea isi poate lua singur adio de la politica de nivel inalt si se poate intoarce linistit la pasunile natale din Teleorman. n (S.B.)

Caseta

Serban Nicolae il sfideaza public pe Liviu Dragnea

Intrebat cum comenteaza respingerea initiativei sale de catre Liviu Dragnea, Serban Nicolae a continuat sa bage batul prin gardul strazii si chiar l-a luat peste picior pe seful sau de partid, afirmand ca acesta ”a vorbit in nume personal”. ”Este opinia lui Liviu Dragnea. Ma surprinde faptul ca unora li se pare ciudat ca unii oameni au opinii diferite. A porni de la premisa ca toti trebuie sa avem o opinie unica, asa cum era pe vremuri, mi se pare ca este o perioada cu mult depasita. (…) Declaratia lui Liviu Dragnea este una corecta. A vorbit in nume personal”, a acreditat Nicolae ideea ca PSD ar putea totusi vota in favoarea gratierii condamnatilor pentru fapte de coruptie, in pofida opozitiei liderului social-democrat si a Guvernului. Incapatanarea lui Serban Nicolae de a o tine ca gaia matu cu gratierea coruptilor este cel putin surprinzatoare si ea poate insemna ori ca Nicolae si Dragnea sunt intelesi si este vorba despre o regie menita sa duca la adoptarea amendamentelor pro-corupti, ori ca puciul intern anti-Dragnea s-a copt si adversarii sai din PSD au iesit la lupta deschisa.

author avatar
Simona Badulescu
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger