AcasăNewsŞerban Nicolae cere 10 ani de închisoare pentru frauda la vot

Şerban Nicolae cere 10 ani de închisoare pentru frauda la vot

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, care a lansat ideea fraudelor la alegerile europarlamentare din 26 mai, a iniţiat un proiect de lege care majorează pedepsele pentru cei care fraudează votul, de la un maximum de pedepasă de 3 ani de închisoare la 10 ani de detenţie. 

Şerban Nicolae Sursa foto Twitter

 

Inițiativa legislativă a senatorului vizează modificarea articolului 387 din Legea 289/2009 privind Codul penal.

“Fapta persoanei care votează: fără a avea acest drept; utilizând un act de identitate fals; de două sau mai multe ori la același scrutin- se pedepsește cu închisoare de la trei la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”, prevede proiectul de lege al social-democratului.

O altă modificare vizează persoanele care utilizează buletine de vot falsificate. „Fapta persoanei care votează: prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător; utilizând buletine de vot falsificate- se pedepseşte cu închisoare de la unul la cinci ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, conform iniţiativei legislative a lui Şerban Nicolae.

În forma în vigoare a Legii, această faptă se pedepsea cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
156 afisari

2 COMENTARII

  1. @Cum ați comenta despre faptul că Tăriceanu, se implică pentru a fi cel care comunică opiniei publice mesajele și deciziile guvernării, chiar și în mandatul de lider de partid la PSD al lui Liviu Dragnea, și îndeosebi după ce la europarlamentare ALDE a obținut 4,11% din voturile alegătorilor,?Opinați că Tăriceanu dorește să fie considerat liderul principal al alianței de la guvernare, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger