AcasăNewsȘerban Copoț, Hienă, face valuri în sailing. Tocmai ce-a luat al patrulea...

Șerban Copoț, Hienă, face valuri în sailing. Tocmai ce-a luat al patrulea aur național

Dacă ești pasionat al emisiunii iUmor, atunci sigur știi că lucrurile s-au schimbat în echipa emisiunii. Și nu vorbim doar despre apariția unui alt jurat, ci de faptul că, după 7 ani, a dispărut cuplul de prezentatori format din Dan  Badea și Șerban Copoț. Și da, are legătură și cu faptul că ultimul, pe care-l știți ca Hienă, din Animal X, are de gând să readucă la viață proiectul muzical, oprit, brusc, în 2015. Dar nu numai.

De ziua sa, pe 2 iulie, atunci când a împlinit 42 de ani, mărturisea că are nevoie de timp și pentru familie. Plus că vrea să-și continue studiile, pentru a obține o a doua diplomă universitară în Protecția Mediului. În plus, filmările la show nu-i permiteau să se ocupe așa cum își dorește de unul dintre proiectele sale de suflet, început în 2019. Și anume taberele pentru copii, de la Izvoru Mureșului, în care îi ajută pe copii să-și descopere vocația.

Și mai era ceva. Legat de pasiune. De data aceasta, a sa. Născut și crescut la Constanța, are marea în sânge, și de mic și-a dorit  să-i calce pe urme tatălui şi să devină marinar. Așa că s-a înscris la liceul militar, specializarea marină. Asta după ce simțise deja senzația de libertate pe care ți-o oferă sailingul, alături de părinte și cei doi frați ai săi, navigatori. S-a îndrăgostit iremediabil de yachting, iar legătura cu acest sport are deja trei decenii. Și este una de succes.

Patru titluri naționale la rând

În start de octombrie, Campionatul Național ORC a ajuns la final. Au fost, în 2023, 9 curse, la care au participat 35 de ambarcațiuni împărțite pe mai multe clase, între care și A2, cea la care concurează Hope Sailing Team. O echipă care-l are, ca strateg, chiar pe Hienă. Și care a bifat cu acest prilej al patrulea titlu național la rând cu Copoț în componență.

Un succes cu o importanță aparte pentru Șerban. „Anul acesta este mai deosebit pentru că se împlinesc 30 de ani de când m-am îndrăgostit de yachting. Faptul că i-am sărbătorit în acest fel mă emoționează. Tata și doi frați de-ai mei sunt navigatori, deci se poate înţelege de ce am fost atras de sporturile de apă. Este un sport minunat care mi-a însorit copilăria și mi-a creat oportunitatea să cunosc mulți oameni deosebiți. Nu vă gândiți ca vin dintr-o familie de milionari, nici pe departe. Pe vremea aia, cluburile erau accesibile oricui își dorea să facă performanță și avea talent”, spune el.

Pentru ca, mai apoi, să dezvăluie că, acolo, pe mare, oamenii din echipă sunt familia sa. ”Echipajul cu care merg la curse este alcătuit din 8 persoane și se numește, la fel ca barca, HOPE. Teddy Dumitrescu (owner, team manager și pit), Ramona Dumitrescu (co-owner și mus), Mihnea Sandu (skipper), Daniel Voicu (mainsail trimmer), Mihai Radu (jib-trimmer), Marian Strachinescu (bowman) și Danny-Luca Dumitrescu (mastman). Eu am postul de gennaker-trimmer și ajut skipperul la tactică și strategie. V-am amețit? Ei sunt practic familia mea pe apă. Îi iubesc și îi respect pe fiecare în parte. Sunt alături de ei din 2019”, dezvăluie Șerban. Care, desigur, privește deja către 2024. An în care, dacă tot va avea mai mult timp la dispoziție, speră să participe la mai multe curse. Și să bifeze din nou aurul.

author avatar
Andrei Coman
764 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger