AcasăNewsSeparatistul Serghei Aksionov, presedinte in Crimeea

Separatistul Serghei Aksionov, presedinte in Crimeea

Aksionov si Partidul Rusia Unita fac legea in Crimeea

Serghei Aksionov, unul dintre artizanii anexarii peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia in luna martie, a fost ales, ieri, in unanimitate, „presedinte al republicii Crimeea” de membrii Parlamentului local.

Aksionov si Partidul Rusia Unita fac legea in Crimeea

Serghei Aksionov, care a fost unul dintre principalii organizatori ai referendumului din 16 martie cu privire la anexarea Crimeii la Rusia, a ocupat pana acum functia de presedinte interimar al republicii Crimeea, la solicitarea lui Vladimir Putin. Serghei Aksionov se afla pe lista persoanelor vizate de sanctiunile americane si europene.

Rusia Unita ia majoritatea in Parlamentul ucrainean

Luna trecuta, in Crimeea au avut loc alegeri regionale, care au fost castigate, fara nicio surpriza, de partidul aflat la guvernare in Rusia. Astfel, partidul Kremlinului, Rusia Unita, a obtinut 70 de mandate dintre cele 75 ale Parlamentului regional din Crimeea, cu o participare la vot de 53,61%, potrivit datelor oficiale. Evident, Ucraina a calificat drept ilegale primele alegeri organizate in Crimeea dupa anexarea peninsulei la Rusia.

Moscova: Activitatea NATO in Caucaz, amenintare pentru stabilitatea in regiune

Activitatea militara a NATO in Caucazul de Sud constituie o amenintare la adresa stabilitatii in regiune si poate provoca consecinte grave, a apreciat adjunctul sefului diplomatiei ruse, Grigori Karasin, aflat la consultarile OSCE de la Geneva. „Ii indemnam pe reprezentantii Georgiei si ai Statelor Unite sa analizeze cu atentie acest subiect, deoarece exista riscul ca echilibrul fortelor in regiune sa fie perturbat, fapt ce va duce la consecinte grave”, a adaugat el.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger