AcasăNewsSeparatistii prorusi din Donetk sustin ca au ucis agenti americani. CIA:...

Separatistii prorusi din Donetk sustin ca au ucis agenti americani. CIA: nu si nu!

Dupa ce publicatia germana Bild am Sonntag scria ca agenti ai CIA si FBI ajuta Kievul sa construiasca un dispozitiv de securitate eficient, dar fara sa se angajeze direct in confruntari, separatistii din estul Ucrainei sustin ca au ucis 13 astfel de “consultanti”.

Militantii prorusi spun ca agentii FBI si CIA actionau sub diverse acoperiri, chiar si ca membri ai politiei afiliati la International Police Association

Autoproclamatul primar Viaceslav Ponomarev al orasului Slaviansk, bastion al rebeliunii armate din regiunea Donetk, a declarat ca fortele guvernamentale ucrainene au suferit pierderi importante in timpul operatiunii lor speciale duse in sud-estul Ucrainei. Potrivit lui Ponomarev, in ultimele 10 zile au fost ucise, ranite sau luati prizonieri 650 de persoane, intre care 70 de straini. Acelasi Viaceslav Ponomarev a afirmat ca 13 agenti ai FBI si CIA au fost ucisi si 12 au fost raniti. Pe de alta parte, un purtator de cuvant al CIA, citat de ambasada americana la Berlin, a dezmintit aceste afirmatii, precizand ca „niciun agent nu a fost ucis in Ucraina” si ca „declaratiile militantilor prorusi nu corespund realitatii”. Totusi, s-ar ridica o intrebare: bine, n-au fost ucisi, dar exista ei in Ucraina?

SOG a debarcat la Donetk?

Gazetarii germani scriu ca in cadrul The Special Activities Division (SAD), divizie ultra secreta a CIA, functioneaza o grupare cunoscuta drept SOG, si care se ocupa cu actiuni tactice de tip paramilitar, bineinteles sub acoperire. SOG isi recruteaza membri din alte servicii specializate precum  Delta Force sau din alte unitati operative cunoscute USNSWC, MARSOC, USASF sau 24th STS. Se pare ca SOG deja tropaie, la secret, prin estul Ucrainei.

author avatar
Catalin Dumitrescu
586 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger