AcasăNewsSeparatistii pro-rusi au pus pistolul la cap unei jurnaliste BBC. Observatorii OSCE,...

Separatistii pro-rusi au pus pistolul la cap unei jurnaliste BBC. Observatorii OSCE, victime ale conflictului

Tensiunea dintre separatistii pro-rusi si guvernul de la Kiev cresc pe zi ce trece, in Ucraina, in conflict cazand victime inclusiv membrii OSCE si jurnalistii. 12 observatori OSCE sunt retinuti in continuare de separatistii din orasul Slaviansk.

O jurnalista BBC, care incerca sa obtina un interviu, a fost amenintata cu pistolul de membrii asa-zisei armate de auto-aparare.„Plecam din Slaviansk in graba, pentru ca tocmai mi-a fost pus pistolul la tampla de catre un membru al trupelor de auto-aparare. Cinci oameni, inarmati si imbracati in uniforme, au intrat peste noi, ne-au acuzat ca suntem spioni americani, ne-au verificat pasapoartele si ne-au acuzat ca spunem minciuni. Apoi ne-au dat afara. Norocul nostru a fost ca doar ne-au dat afara!”, a povestit Natalia Antelava, corespondent BBC.

Observatorii OSCE retinuti de vineri de catre separatisti pro-rusi la Slaviansk, un orasel in estul Ucrainei, sunt „prizonieri de razboi”, le-a spus, duminica, Viaceslav Ponomarev, liderul separatist din localitate, jurnalistilor care transmit de la fata locului.

Acesta a anuntat ca unul dintre cei 13 membri ai misiunii, soferul, a fost eliberat, in timp ce restul grupului, alcatuit din opt europeni si patru militari ucraineni, este in continuare tinut prizonier, scrie presa internationala. Ei vor fi eliberati doar in schimbul eliberarii militantilor prorusi arestati de catre autoritatile ucrainene, a subliniat liderul separatist. Ponomarev a precizat ca observatorii „nu sunt ostaticii nostri, ci sunt invitatii nostri”.

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a anuntat astazi ca trimite o echipa de negociatori la Slaviansk, in estul Ucrainei, pentru a incerca sa obtina eliberarea celor opt observatori militari retinuti de catre militanti prorusi. In total 13 observatori militari – opt straini si cinci ucraineni, dintre care unul a fost eliberat in urma cu scurt timp – sunt retinuti de vineri de catre militanti prorusi. Observatorii sunt „prizonieri de razboi”, au afirmat separatistii duminica.

Foto: stiripesurse.ro

author avatar
Alina Costache
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger