AcasăNewsSenzori seismici anti-imigranti pentru Politia de Frontiera

Senzori seismici anti-imigranti pentru Politia de Frontiera

Cheltuim tot mai multi bani pentru securizarea frontierei externe a UE

Dupa ce „doamna de fier” a Europei a tunat si a fulgerat ca peste un milion de imigranti sa fie lasati, la gramada, sa dea navala in Uniunea Europeana, iata ca diplomatia germana a intors din nou foaia.

Cheltuim tot mai multi bani pentru securizarea frontierei externe a UE

Iar victima colaterala, cel putin din punct de vedere financiar, a noii politici a Berlinului este si tara noastra, care, in urma insistentelor emisarilor Angelei Merkel, trebuie sa ia masuri suplimentare de securizare a frontierei externe a UE. Asa ca Politia de Frontiera, la fel ca si structura similara din Grecia, se va dota, cu cheltuielile aferente de rigoare, unele deloc de neglijat, cu cele mai noi mijloace de recunoastere pe teren, de la camere termovizuale la senzori seismici, pentru a putea face fata noilor valuri de imigranti care se anunta.

Tehnica de ultima ora

Ce-i drept, tehnica pe care o va achizitiona IGPFR nu este doar una foarte scumpa, dar si cat se poate de sofisticata. Este suficient astfel sa amintim ca, fie si pe timp de noapte, camerele termovizuale vor depista orice intrus de la o distanta apreciabila, echipamentul aferent putand citi placutele de inmatriculare ale autoturismelor, dar si consulta in timp util o baza internationala de date. Astfel ca, practic, va deveni aproape imposibila patrunderea imigrantilor in tara noastra si, implicit, in UE. Asta daca, bineinteles, dupa finalizarea proiectului nu se va face un nou apel din capitala Gemaniei pentru a deshide portile altor milioane de imigranti…

author avatar
Toni Matei
451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger