AcasăNewsSenzational: A fost descoperit cel mai vechi “film” erotic din istorie. Imagini...

Senzational: A fost descoperit cel mai vechi “film” erotic din istorie. Imagini explicite!

Descoperire fabuloasa – cele mai vechi reprezentari ale unor acte sexuale din istoria omenirii au fost gasite la Kangjiashimenji, in China. Puse cap la cap, se poate considera ca avem de-a face cu un prim “film” erotic!

Petroglifele- sculpturi in basorelief executate in roca vulcanica – sunt considerate a fi cele mai vechi si mai explicite reprezentari ale unor acte sexuale din istoria omenirii. Descoperite inca din anii `80 de catre arheologul Wang Binghua, basoreliefurile constituie inca o  necunoscute pentru lumea moderna.

Ansamblul statuar este format din 100 de figurine, cu reprezentari ale mai multor ritualuri de fertilitate stravechi, potrivit Huffington Post. Figurinele au o marime variabila, ajungand de la cativa centimetri pana la aproape trei metri. Toate au o postura ceremoniala cu mana dreapta indreptata in sus, aratand cerul si cu cea stanga indreptata in jos indicand pamantul, cele doua elemente datatoare de viata.

Tabloul este impartit in patru scene de dimensiuni diferite. Prima scena are noua metri inaltime si infatiseaza noua femei gigant si doi barbati mult mai scunzi care danseaza. Este singura scena in care barbatii nu au penisul erect. In centrul tabloului doi armasari se bat cap in cap asemanator unor inorogi mitici.

A doua scena reprezinta un dans ciudat probabil avand conotatii mistice executat  in jurului unui barbat bisexual. Scena este urmarita de mai multi  spectatori fara cap. A treia scena si cea mai socanta din tot ansamblul prezinta o femeie care da nastere mai multor copii chiar in timpul actului sexual.

Parerile oamenilor de stiinta sunt impartite in ceea ce priveste posibilele explicatii ale scenei dar  majoritatea inclina sa creada ca este vorba despre un ritual de sacrificiu. In ultima scena par a fi prezenti, in opinia arheologilor,  numai barbati. Aici apar reprezentari ale unor acte sexuale intre persoane de acelasi sex, precum si o scena in care una din figurine pare ca se masturbeaza.

Luand in considerare complexitatea basoreliefurilor, precum si uneltele pe care oamenii le aveau la dispozitie acum 3000 de ani s-a ajuns la concluzia ca acestea au fost realizate de-a lungul mai multor generatii. Curiozitatea ansamblului este data de faptul ca figurinele au trasaturi caucaziene si sunt similare unora descoperite pe teritoriul Ucrainei, acestea din urma datand din Epoca cuprului. De aceea oamenii de stiinta chinezi sunt de parere ca figurinele sunt opera unei culturi nomade. Aceasta teorie nu este foarte bine intemeiata, deoarece nomazii construiau mai degraba figurine pe care sa le poata transporta si nu ansambluri atat de mari acestea fiind in mod sigur  opera unor culturi sedentare.

author avatar
Bogdan Enache
1.129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger