AcasăNewsSenatul spune: ”NU”! urmaririi penale a lui Tariceanu

Senatul spune: ”NU”! urmaririi penale a lui Tariceanu

Senatul a respins, ieri, cererea DNA de ridicare a imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu, acuzat de luare de mita in perioada cand era premier. S-au inregistrat 38 de voturi pentru, 71 de voturi  impotriva si o abtinere. Votul a fost secret cu bile. „Se constata ca sesizarea are lacune in privinta credibilitatii demersului”, a spus Tariceanu in fata senatorilor. ” DNA nu vrea sa ma trimita in fata instantei, ci sa puna o pata pe intreaga mea cariera politica, ceea ce e mult mai grav. Nu pot sa va dau sfaturi cu privire la felul in care sa votati, dar atunci cand veti vota, va rog sa aveti inima usoara pentru ca eu nu am facut niciodata vreo fapta de care sa imi fie rusine”, a declarat Calin Popescu Tariceanu in timpul dezbaterilor pe marginea solicitarii DNA. Dosarul are peste 48 de volume, continand 18.000 de file. DNA ar fi vrut sa fie trimis in judecata in acesta cauza. Anchetatorii solicitau urarirea penala pentru o presupusa mita de 800.000  de dolari de la reprezentantii unei companii austriece pentru a incheia mai multe acte aditionale la un contract comercial, banii fiind folositi pentru campania electorala, conform rechizitoriului. Pe de alta parte, Comisia juridica din Senat a dat saptamana trecuta un raport referitor la inceperea urmaririi penale in cazul lui Tariceanu, dupa ce in comisie s-au pronuntat 3 voturi pentru, unul impotriva si 2 abtineri.

author avatar
Ramona Feraru
112 afisari

2 COMENTARII

  1. @De ce considerați că au ales colegii parlamentari ai domnului Tăriceanu să procedeze în asmenea mod, în anul în care sunt alegeri prezidențiale, determinându-l pe domnul Tăriceanu să renunțe și la candidatura la alegerile prezidențiale, ?
    Remarcați și că ALDE nu a obținut niciun mandat la alegerile europarlamentare, la care adăugându-se probabil și retragerea domnului Tăriceanu din cursa prezidențială, va spori probabil competiția la ALDE pentru mandate de parlamentari în legislatura viitoare, ?

  2. Ca sa nu se scufunde la mal barca gonflabila PSD+ alde neica-nimeni !! gasca psd-ista a tras
    in barca motociclistul bagat la apa din greu !!.Licheaua intr-un moment de sinceritate sau l-a luat gura pe dinainte ” recunoaste ca in 30 de ani de latrat n-a facut nici un fapt legal !!,ceea ce trebuie sa dea de gandit alora de dorm pe ei :alegatorii si procurorii !!.
    O achitare pentru un derbedeu ca ginerica -motociclistul este o bataie de joc la adresa justitiei .Asa ca rezultatul referendumului pe justitie =frectie la picior de lemn = referenduum 2009 pentru un parlament de 300 de membri !,= cu referendumul pentru familia traditionala !!.
    Pana nu se schimba CONSTITUTIA restul este gargara !!.
    Pana LEGEA NU-I EGALA PENTRU TOTI restul e GOLANEALA SPARLAMENTARA !!.
    Pana atunci trebuie sa plece dintre noi JIGODIILE care au calarit tara asta 30 de ani !! ,
    si sa revina in tara acei care au plecat in pribegie din cauza lor a acestor LEPRE POLITICE .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger