AcasăNewsSenatul a respins, cu majoritate de voturi, proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc

Senatul a respins, cu majoritate de voturi, proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc

Acuze peste acuze, după ce inițiativa ”Fără penali în funcții publice” s-a împotmolit la Senat - VIDEO (sursa foto. Facebook)

Adoptată tacit de Camera Deputaților, propunerea legislativă privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respinsă, miercuri, în ședința de plen, pe a cărei ordine de zi a figurat doar această inițiativă legislativă.

Senatorii au votat telefonic, 126 dintre ei pronunțându-se în favoarea respingerii acestui proiect, care primise raport de respingere de la Comisia de fond, cea pentru administraţie publică.

În acest caz, Senatul a fost, vă reamintim, for decizional. Votul din Camera Superioară a Legislativului a avut loc după ieșirea publică a președintelui Iohannis, în care a formulat acuzații dure la adresa PSD, pe acest subiect. Declarațiile de la Cotroceni au generat un val de reacții.

Propunerea legislativă privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost inițiat de doi deputați UDMR.

sursa foto: Facebook/Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor

author avatar
Cristina Stefan
164 afisari

1 COMENTARIU

  1. Au votat 126 de senatori ROMANI pentru respingerea acestui proiect , DAR AU FOST 9 SENATORI DE LA UDMR care au votat pentru adoptarea proiectului . Astia 9 cu buza umflata , sa mearga si sa voteze la Budapesta ce vor , au liber sa voteze si unirea cu Finlanda , e treaba lor ce fac in ORSZAGHAZ ( Parlamentul Ungariei ) , aici , in Romania , romanii s-au saturat in cei 30 de ani de la Revolutie de mutrele sogorilor impostori si pusi pe capatuiala in cardasie cu pesedistii in politica romaneasca . UDMR este o formatiune anacronica , hulita de populatia de origine maghiara din Ardeal pentru coruptie , retrograda , sovina , si cu un Hunor extremist ce primeste instructiuni direct de la cabinetul Orban de la Budapesta .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger