AcasăNewsSenatorul PSD Catalin Voicu a fost eliberat din arest

Senatorul PSD Catalin Voicu a fost eliberat din arest

Senatorul Catalin Voicu a parasit, luni seara, Penitenciarul Rahova, in urma deciziei Completului de cinci judecatori al instantei supreme. „Sunt complet nevinovat”, a spus Catalin Voicu, la iesirea din penitenciar.

Senatorul si-a imbratisat sotia care il astepta. Ulterior, s-a urcat in masina colegului sau de partid, Serban Nicolae, care i-a fost avocat in dosar. Acesta l-a dus cu masina pe Voicu pana in fata casei, unde senatorul a fost intampinat si de alti membri ai familiei, precum si de alte persoane, care l-au imbratisat.

Printre cei care l-au asteptat pe Voicu se afla si un barbat imbracat in haine preotesti, care se afla in capatul scarilor.

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a mentinut decizia Sectiei penale a instantei supreme care a hotarat ca senatorul poate fi cercetat in libertate. In cazul lui Voicu, instanta a dispus masura interdictiei a parasi localitatea.

In cadrul procesului de fond, avocatii lui Voicu au aratat instantei de fond ca s-a incheiat audierea martorilor si ca mai trebuie administrat doar probatoriul de fond.

Pana la decizia de luni, Sectia penala a admis de patru ori eliberarea din arest, in trei situatii recursul procurorilor fiind admis la Completul de cinci judecatori.

Luni insa, Completul de cinci judecatori a respins recursul procurorilor, hotarand eliberarea lui Voicu.

 

Eliberarea lui Voicu a fost decisa de colegii celui pe care l-ar fi mituit

 

Judecatorul Florin Costiniu, pe care Voicu ar fi incercat sa-l mituiasca. Colegii de la Curtea Suprema l-au eliberat pe Voicu

In acest dosar, senatorul Catalin Voicu este in arest preventiv din 30 martie 2010, el fiind judecat pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie.

Totodata, Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a ICCJ, este judecat pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie. Acestia au fost si ei arestati preventiv, dar in 13 aprilie 2010 au fost pusi in libertate.

Procurorii afirma ca, in perioada iulie – septembrie 2009, Catalin Voicu, „prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator”, ar fi primit de la Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Florin Costiniu, n.r.), in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, in luna august 2009, Voicu ar fi pretins si primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte penale.

Procurorii au pus sechestru asigurator pe suma de 200.000 de euro, apartinand omului de afaceri Costel Casuneanu. De asemenea, procurorii anticoruptie au instituit sechestru asigurator pe un imobil ce apartine lui Marius Locic, a carui valoare estimata este mai mare de 119.000 de lei.

Urmatorul termen de fond al dosarului a fost stabilit pentru 7 septembrie.

 

440 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger