AcasăNewsSenatorul PNL Akos Mora si-a anuntat demisia

Senatorul PNL Akos Mora si-a anuntat demisia

Acuzat de incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate, situatie confirmata de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, senatorul PNL Akos Mora a decis, in cele din urma, sa-si dea demisia din Senat.

Akos Mora a fost acuzat de incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate in momentul in care membrii ANI au remarcat ca SC Moragroind SRL, firma la care Mora avea functia de director si calitatea de asociat, a primit contracte de la stat in valoare de aproape 16 milioane de lei intr-o perioada in care Mora era si consilier judetean de Mures.

Desi magistratii de la ICCJ au confirmat incompatibilitatea lui Mora cu o decizie definitiva, senatorul PNL a refuzat sa-si depuna mandatul. In conditiile in care legea in vigoare arata ca demnitarii si functionarii aflati in incompatibilitate trebuie sa demisioneze din functiile pe care le ocupa si timp de trei ani nu mai pot ocupa functii publice.

Marti seara, Akos Mora a anuntat ca-si da demisia din Senat „pentru ca noi, ca Senat, eram in situatia de a lua o decizie neconstitutionala. Nu exista nicio decizie de instanta care sa prevada incetarea mandatului de senator”.

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger