AcasăNewsSenatorul Mircea Diaconu, trimis in judecata pentru conflict de interese

Senatorul Mircea Diaconu, trimis in judecata pentru conflict de interese

(foto: facebook)

Senatorul PNL Mircea Diaconu a fost trimis in judecata, vineri, de catre procurorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, fiind acuzat de conflict de interese.

(foto: facebook)

Potrivit rechizitoriului intocmit de magistrati, Mircea Diaconu (senator in Parlamentul Romaniei) in calitate de director al Teatrului C.I. Nottara a participat la negocierea conditiilor contractuale si a semnat, pe 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale. Obiectul acestui act a fost „realizarea de catre sotia sa a unui spectacol, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Deasemenea, tot in calitate de director al teatrului, Diaconu este acuzat ca a participat la negocierea conditiilor contractuale pentru punerea in scena a altor trei spectacole. Ulterior a semnat contractele de drepturi conexe de autor cu sotia sa, care urma sa indeplineasca diverse functii, de regizor, scenograf, colaborator, in baza carora a obtinut venituri.

Alte acuzatii care i se mai aduc ar fi acelea ca, in indeplinirea aceleiasi functii, fostul senator a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului de regizor artistic la teatrul Nottara. La concurs nu s-a prezentat decat sotia lui care a si primit calificativ maxim. Mircea Diaconu a emis apoi o decizie de promovare a nevestei sale, act administrativ in baza caruia acesta a realizat un folos material direct concretizat in cresterea salariala aferenta.

In comunicat se arata ca prin cele patru contracte acordate de fostul senator sotiei sale s-ar fi obtinut un folos material in valoare totala de 29.112 lei.

Aceasta etapa a procesului penal reprezinta finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare.

author avatar
Alina Costache
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger