AcasăNewsSenatorul Mircea Andrei, asociat cu un afacerist acuzat de spalare de bani...

Senatorul Mircea Andrei, asociat cu un afacerist acuzat de spalare de bani

Unul dintre cei mai bogati politicieni, senatorul PDL Mircea Andrei, face bani de pe urma unui hotel de lux din Austria. Culmea, el s-a asociat in afacerea respectiva cu Cristinel Chitu, individ acuzat de spalare de bani in celebrul dosar Petromservice.

Mircea Andrei

In razboi si in afaceri totul este permis – acesta este principiul dupa care pare a se ghida senatorul Mircea Florin Andrei, unul dintre cei mai influenti si bogati politicieni.

Berghotel Matei GmbH, firma la care Chitu a fost actionar pana in noiembrie 2011, detine hotelul de lux in in regiunea Tirol

Pe langa zecile de milioane de euro pe care le-a facut cu Gaz Sud SA, societate pe care a vandut-o  miliardarului ceh Petr Kellner, senatorul PDL face in prezent bani de pe urma unei companii din Austria, Berghotel Matei GmbH.

Senatorul Mircea Andrei s-a asociat cu afaceristul Cristinel Chitu la inceputul anului trecut

Reporterii „National” au descoperit ca firma respectiva, care apare in declaratia de interese a politicianului, ofera servicii hoteliere de lux in regiunea Tirol, una din cele mai populare destinatii turistice din Austria.

Asociat cu un afacerist anchetat de DIICOT

Senatorul a devenit actionar la firma care detine hotelul de lux la inceputul anului 2011, avandu-i ca parteneri de afaceri pe Nicolaie Matei, Petrica Matei si Cristinel-Ion Chitu. Acesta din urma este nimeni altul decat afaceristul brasovean Cristinel Chitu, cel care  a fost acuzat de procurorii DIICOT de delapidare si spalare de bani in celebrul dosar Petromservice. In timp ce era haituit de anchetatori, Chitu a decis in noiembrie 2011 sa paraseasca firma profitabila, lasandu-l pe senator sa scoata bani de pe urma hotelului de lux, alaturi de ceilalti asociati.

author avatar
Narcis Voica
2.707 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger