AcasăNewsSenatorul Marius Nicoara, anchetat de DNA

Senatorul Marius Nicoara, anchetat de DNA

Marius Nicoara a fost nevoit sa povesteasca procurorilor cum a fost cu mobilizarea electoratului clujean la referendum

Senatorul liberal Marius Nicoara a dat, ieri, cu subsemnatu’ la DNA Cluj, intr-un dosar referitor la mobilizarea ilegala a cetatenilor la vot, la referendumul din 29 iulie.

Marius Nicoara a fost nevoit sa povesteasca procurorilor cum a fost cu mobilizarea electoratului clujean la referendum

Conform DNA, dosarul in care a fost audiat parlamentarul PNL vizeaza urmarirea penala a altui liberal de marca, Teodor Atanasiu (deputat si lider PNL Alba) pentru ”folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase de natura electorala partidului politic din care face parte, pentru promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului si asociere pentru savarsirea de infractiuni”. DNA ii aduce aceleasi acuzatii si fiului vitreg al actualului ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, membru PNL si el. In ceea ce-l priveste pe Marius Nicoara, acesta s-a prezentat singur la DNA, fara avocat, si a sustinut ca este audiat doar in calitate de martor. La iesirea, el a declarat ca este vorba despre un ”dosar politic” lipsit de ”o baza serioasa reala”, folosit de DNA ”pentru a se demonstra ca Traian Basescu nu a avut multe voturi impotriva”.

UDMR are nebunii ei

Peter Eckstein Kovacs se solidarizeaza cu maghiarii condamnati pentru retrocedarea Colegiului ”Szekely Miko” din Sfintu Gheorghe si cere DNA sa-l ancheteze si pe el

Spre deosebire de liberalii care nu stiu cum sa mai scape de interesul manifestat de procurorii anticoruptie fata de unii dintre ei, udemeristul Peter Eckstein Kovacs a batut de buna voie la poarta DNA. Unde practic s-a autodenuntat, din moment ce a cerut anchetarea modului in care a procedat el insusi cand, ministru delegat pe problemele minoritatilor fiind (in 2000 – n.r.), a actionat in favoarea retrocedarii Colegiului ”Szekely Miko” catre Episcopia Reformata a Ardealului. O retrocedare anchetata deja de DNA si soldata cu judecarea si condamnarea la inchisoare a trei udemeristi, fapt care si explica demersul de ieri al lui Eckstein Kovacs.

author avatar
Simona Badulescu
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger