AcasăNewsSenatorul Cezar Magureanu, evaziune si spalare de bani in familie

Senatorul Cezar Magureanu, evaziune si spalare de bani in familie

Procurorii DIICOT – Structura Centrala,  impreuna cu ofiteri de politie din Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate si Politia de Frontiera au destructurat, ieri, o grupare infractionala cu legaturi transfrontaliere, care obtinea profituri uriase, pe linga altele, din rambursari ilegale deTVA.

Desi Magureanu trambiteaza ca e mai curat ca ingerii, procurorii sustin ca a protejat afacerile ilegale ale ginerelui si fiicei sale

Printre invinuiti se numara si senatorul PSD Cezar Mircea Magureanu, alaturi de ginerele si fiica sa, seful clanului „Butoane”, Octavian Grecu, dar si sefi ai ANAF  si comisari ai Garzii Financiare Giurgiu.

Sa ne avem ca fratii

De data aceasta, Octavian Grecu a incurcat rau „Butoanele“

Evazionistii erau specializati in „derularea unor operatiuni de import, achizitii sau livrari intracomunitare de bunuri, neinregistrarea in documentele contabile a operatiunilor realizate si inregistrarea de operatiuni nereale”, se arata in comunicatul DIICOT. De la inceperea activitatii infractionale, in urma cu doi ani, prejudiciul comis in dauna statului se ridica la 80 milioane euro. Senatorul Cezar Magureanu, cu un traseu politic serios – PNL, PDL, UNPR si acum PSD – sustine ca nu are nici un fel de implicare. „Este firma ginerelui meu. Nu stiu despre ce e vorba. Eu stiu ca nu am facut contrabanda, nu am fost niciodata cercetat. Sunt ferm convins ca sunt nevinovat”. Insa, despre el s-a vorbit mult cu ocazia unui alt eveniment, soldat cu moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy, autor fiind unul dintre interlopii clanului „Butoane”, condus de Octavian Grecu. Senatorul a aparut in filmulete de la o petrecere a interlopilor, unde se imbratisa chiar cu Grecu. Desi sustine ca este vorba de un dosar fabricat, procurorii au documentat o buna parte a activitatilor derulate prin firma Vega Trade Comodities SRL Giurgiu – reprezentata de Sorin Adrian Gazdac si Livia Ioana Gazdac, respectiv ginerele si fiica lui Magureanu. Iar legaturile cu Octavian Grecu sunt dovedite de contractele de imprumut bancar ale lui Sorin Gazdac, cel care a cesionat politele de asigurare pe numele lui Octavian Grecu pentru trei vile P+1, cu valori de 121.000 de euro, 165.000 de euro si 167.000 de euro.

author avatar
Andrei Coman
789 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger