AcasăNewsSenatorul Catalin Voicu condamnat la 5 ani de inchisoare

Senatorul Catalin Voicu condamnat la 5 ani de inchisoare

Judecatorii Curtii Supreme l-au condamnat, vineri, pe senatorul Catalin Voicu la cinci ani de puscarie, cu executare. Alte trei persoane, cercetate in acelasi dosar, au fost condamnate de complexul de judecata. Sentintele nu sunt definitive.

Senatorul Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, a fost condamnat vineri la cinci ani de detentie, cu executare. In acelasi dosar fostul judecator Florin Costiniu a primit o sentinta de 3 ani de inchisoare cu suspendare, omul de afaceri Costel Casuneanu – 4 ani de inchisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Marius Locic – 4 ani de inchisoare cu executare. Sentintele nu sunt definitive si pot fi atacate cu recurs.

Catalin Voicu este acuzat ca, in perioada iulie – septembri 2009, a primit peste 200.000 de euro mita, urmand ca, in schimbul banilor intervina pe langa judecatori de la Curtea Suprema pentru verdicte favorabile in dosarele celor care l-ar fi mituit pe Voicu.

Potrivit TVRInfo, procurorii DNA au dispus in urma cu doi ani, pe data de 10 mai 2010, trimiterea in judecata a lui Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic. Acestia afirma ca senatorul ar fi primit 260.000 de euro de la Costel Casuneanu pentru o interventie pe langa judecatorul Florin Costiniu, fostul presedinte al Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca sa dea o solutie favorabila lui Casuneanu intr-un litigiu pe care il avea cu Compania de Drumuri. De asemenea Catalin Voicu mai este anchetat si deoarece a primit 28 de mii de euro de la Marius Locic, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa mai multi ofiteri ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru ca acestia sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte penale.

author avatar
Ionut Zgimbau
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger