AcasăNewsSenatorii, sechestrati de Blaga la locul de munca

Senatorii, sechestrati de Blaga la locul de munca

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, da disciplina jos din pod: niciun senator al PDL-ului, fie el si ministru, nu mai are voie sa lipseasca de la plenul de luni.

Vasile Blaga nu admite sa mai miste-n front vreun senator PDL

Vasile Blaga nu are de gand sa se dea batut in fata boicotului Opozitiei: “Cvorumul e normal, de 68 de senatori. Puterea are obligatia sa il asigure. E simplu, nu e complicat. Nu va pleca luni niciun ministru in delegatie si niciun parlamentar, senator PDL nu va pleca in delegatie in ziua de luni”. Zi in care presedintele Senatului vrea sa se dea, de acum inainte, voturile finale. Bun cunoscator al naravurilor colegilor sai de partid, Blaga nu s-a multumit sa anunte masura, ci  l-a insarcinat pe liderul senatorilor PDL cu punerea ei in practica: “Seful de grup a primit sarcina din partea colegilor sa discute cu premierul si, nu la 4 si cinci, ci la 4 fara cinci, in fiecare luni, sa fie in plen”.

Iar ca sa fie clar ca nu glumeste cu prezenta, Blaga nu a ezitat sa-si arate nemultumirea fata de senatorii care, miercuri, au plecat din plen inainte de finalul sedintei: “M-a mirat atunci cum au putut rezista pana la 17.30 si n-au mai rezistat de la 17.30 pana la 18.00. Cred ca nu realizeaza unii dintre ei situatia”. Si nu realizeaza, probabil, nici de ce a fost supranumit Vasile Blaga “Buldog”.

Iliescu ii trimite pe grevistii USL la munca

Ion Iliescu nu admite ideea de greva si isi trimite pesedistii la munca

Presedintele de onoare al PSD nu este de acord cu parasirea “campului de lupta” de catre parlamentarii USL. Indemnul lui: la munca baieti, la munca!

Politician vechi si harsit in toate cele, Ion Iliescu nu pricepe in ruptul capului ce-i aia greva parlamentara si-si indeamna urmasii “sa gandeasca altfel lucrurile”. “Este in discutie notiunea asta de greva parlamentara. Ce e aia greva parlamentara? Cred ca lupta parlamentara este un instrument al luptei politice si nu se paraseste campul de lupta in acest fel”, si-a exprimat Iliescu nemultumirea, cu subiect si predicat.

Ca sa nu festeleasca de tot stindardul USL-ului, si asa pleostit de mesajele contradictorii si razgandirile din ultima vreme, Ion Iliescu s-a vazut nevoit sa sustina formula “soft” anuntata de Victor Ponta: “De fapt se profileaza nu greva propriu-zis, nu parasirea Parlamentului, ci o limitare a prezentei in viata parlamentara numai pe acele proceduri care sa duca la solutia fireasca: demiterea guvernului”.

Scump, domnilor parlamentari, scump!

Protest sau greva, cert este ca alesii stau degeaba pe bani multi. Iata pe cati:

– Indemnizatie de baza:  60 de milioane lei vechi

– Suma forfetara: 90 de milioane

– Cazare: 80 de milioane (parlamentarii bucuresteni sunt vaduviti de acesti bani)

– Telefoane decontate: aproximativ un milion decont telefoane

– Transport: 500.000 de lei vechi pentru fiecare suta de kilometri parcursa in tara de fiecare ales, la care se adauga transportul gratuit cu trenul si avionul

– Indemnizatia de sedinta, echivalenta cu 2% din indemnizatie de baza.

author avatar
Simona Badulescu
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger