AcasăNewsSenatorii pun taxa de poluare pe toate masinile

Senatorii pun taxa de poluare pe toate masinile

Senatorii au adoptat proiectul de lege privind taxa de poluare.  Aceasta va fi platita  atat pentru masinile noi sau second-hand indigene sau de import,  cat si pentru cele inmatriculate inainte de anul 2007.

Taxa va fi platita indiferent daca masina e straina sau romaneasca

Taxa pentru emisii poluante este calculata, in functie de tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de bioxid de carbon, norma de poluare si vechimea autoturismului. Noua lege  permite taxarea poluatorilor si pe baza cantitatii de emisii poluante, de bioxid de carbon (CO2), cu impact asupra mediului. Astfel, daca vreti sa inmatriculati o Dacia Logan noua, de exemplu, cu motor pe benzina, Euro 5, de 1,2 litri, cu emisii poluante de 135 grame de CO2/km, taxa de poluare va fi de aproape 75 de euro. In cazul Unei Dacii Logan noi, cu motor pe benzina, Euro 5, de 1,6 litri, cu emisii poluante de 158 grame de CO2/km, taxa de poluare va fi de 265 de euro.

Daca aveti de gand sa cumparati un autoturism vechi de 6-7 ani, cu motor pe benzina, Euro 4, de 1.4 litri, taxa va fi de circa 325 de euro.

author avatar
Arpad Dobre
628 afisari

2 COMENTARII

  1. Ar fi bun articolul, daca ar fi complet. Autorului i-au scapat cateva lucruri extrem de importante: de cand se va aplica actul normativ, daca actioneaza retroactiv si pe ce perioada, unde poate fi studiat integral etc.

  2. Niste nenorociti care vor sa se imbogateasca pe munca altora.Au introdus taxe si accize la combustibili si tot nu se mai satura, deh criza a mai subtiat banii de la buget, de furat, insa ei nu se lasa pana cand nu doboara recordurile anterioare de hotit banii bugetari.Mafia statala din tara ne polueaza din greu viata noastra si inca nu au platit nimic, dar nu mai este mult, latul se strange si nu vor avea scapare nici in pamant.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger