AcasăNewsSenatorii juristi au respins cererea DNA in cazul lui Viorel Ilie

Senatorii juristi au respins cererea DNA in cazul lui Viorel Ilie

Reprezentantii Comisiei Juridice din Senat s-au pronuntat asupra cererii venite dinspre DNA, in cazul ministrului delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Concret, senatorii juristi au dat aviz negativ solicitarii venite din partea procurorilor anticoruptie, care se adresasera Camerei Superioare a Legislativului pentru un aviz in vederea inceperii urmaririi penale a ministrului Ilie.

In cazul de fata au fost 7 voturi „impotriva” si 4 „pentru”. E de mentionat ca DNA-ul il suspecteaza pe senatorul ALDE de „instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale”, in legatura cu un concurs organizat de ministerul pe care il conduce, in decursul acestei veri.

Viorel Ilie este primul dintre cei trei ministri din cadrul Cabinetului Tudose ajunsi in vizorul DNA, in celelalte doua cazuri fiind vorba despre social-democratele din fruntea Ministerului Dezvoltarii – vicepremierul Shhaideh – si, respectiv, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger