AcasăNewsSenator PSD: Cautam cai de suspendare a lui Basescu. Luni ne vom...

Senator PSD: Cautam cai de suspendare a lui Basescu. Luni ne vom hotari

Daniel Savu, senator PSD, a anuntat ca luni se va hotari daca presedintele Traian Basescu va fi suspendat. Potrivit acestuia se cauta cai potrivite pentru suspendarea presedintelui.

Parlamentarii USL vor decide luni daca vor demara procedurile de suspendare a presedintelui Traian Basescu, anuntul fiind facut de senatorul PSD Daniel Savu care a declarat ca, in acest scop, se cauta cai potrivite de a scapa de seful statului.

„In fiecare moment cautam cai de suspendare a lui Basescu, luni vom hotari. Voi vota pentru suspendarea lui, avand argumentele juristilor. Sunt motive suficiente, vedem activitatea presedintelui in ansamblu”, a declarat, joi, Daniel Savu, senator PSD, conform RTV.

Potrivit acestuia decizia va fi luata de deoarece presedintele Romaniei este mai ocupat de scandalurile politice decat de problemele tarii.

„Parca s-ar afla pe o nava in deriva, in mijlocul unei furtuni, si el ar fi mai interesat sa joace poker, pregatind niste cacealmale. Il preocupa o cacealma politica, prin care sa mai castige niste puncte electorale, nu problemele reale ale Romaniei”, a declarat Daniel Savu, in legatura cu scandalul reprezentarii Romaniei la Bruxelles.

In plus, conform senatorului, parlamentarii USL sunt decisi sa il suspende pe presedinte si din cauza faptului ca acesta nu a dorit sa ia in considerarea vointa Parlamentului, preferand sa cerea Curtii Constitutionale sa decida cine va merge la Consiliul European.

„Din ratiuni diplomatice, nu am transformat vointa in hotarare legala. Basescu nu tine cont de vointa politica a Parlamentului, ne vom intalni sa luam masuri”, a explicat el. Din acest motiv, parlamentailor nu le mai ramane de facut decat sa il suspenda pe Traian Basescu, astfel incat scandalurile politice sa inceteze.

„Din punctul de vedere al Parlamentului, singura solutie este suspendarea presedintelui, eliberarea Romaniei de sub acest joc politic. Ne vom intalni toti parlamentarii USL si vom lua o hotarare, probabil ca pentru suspendarea lui”, a precizat senatorul PSD.

Acesta a precizat ca, in cazul in care presedintele va fi suspendat, conducerea interimara urmeazaa fi preluata de catre presedintele Senatului, Vasile Blaga, aflat in opozitie.

„El va reprezenta Romania pe perioada supendarii, pana la organizarea referendumului. Este posibil ca in toamna sa aiba loc si alegeri prezidentiale, daca intra in vigoare suspedarea presedintelui. Scopul nostru politic sa scapam tara de Basescu. Tara nu poate fi guvernata, are nevoie de guvernare”, a mai spus Daniel Savu.

author avatar
Ionut Zgimbau
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger