AcasăNewsSenator PPDD, urmarit penal pentru cinci infractiuni

Senator PPDD, urmarit penal pentru cinci infractiuni

sursa foto: business-point.ro

Senatorul PPDD Ionel Agrigoroaei este urmarit penal pentru comiterea a cinci infractiuni de natura economica, dupa ce a luat un imprumut bancar in baza unor acte false.

sursa foto: business-point.ro

Agrigoroaei a luat cu imprumut 335.000 de franci elvetieni de la o banca din Iasi, folosindu-se de acte false. Intrat pe mana procurorilor, senatorul a fost instiintat ca este dat in judecata pentru comiterea a doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, inselaciune si complicitate la inselaciune.

Conform b1.ro, in noiembrie 2007, Mihaela Duduc, fosta angajata a lui Agrigoroaei, a completat patru adeverinte in care au fost consemnate date nereale in legatura cu veniturile realizate de Ionel Agrigoroaei, dar si de sotia acestuia, Antonela Agrigoroaei.

Folosindu-se de inscrisurile respective, senatorul PPDD si sotia acestuia au indus in eroare reprezentantii unei banci din Iasi si au obtinut un imprumut in valoare de 335.000 de franci elvetieni.

Reprezentantii unitatii bancare s-au considerat prejudiciati cu suma respectiva si au depus plangeri impotriva sotilor Agrigoroaei.

Interesant este ca dupa un scenariu asemanator au intrat pe mana procurorilor si Danut Agrigoroaei, fratele senatorului PPDD, si Laura Agrigoroaei, sotia lui Danut Agrigoroaei. Cei doi au obtinut un imprumut de 301.700 de franci elvetieni de la aceeasi banca, folosindu-se de inscrisuri false, precum in primul caz.

Pe langa senatorul PPDD, Antonela Agrigoroaei este urmarita penal pentru trei infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, inselaciune si doua infractiuni de complicitate la inselaciune, Danut Agrigoroaei este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si inselaciune, iar Laura Agrigoroaei este urmarita penal pentru inselaciune si uz de fals.

author avatar
Cristi Ionita
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger