AcasăNewsDiana Șoșoacă îl spulberă pe liderul Ucrainei: „Zelenski s-a speriat de mine...

Diana Șoșoacă îl spulberă pe liderul Ucrainei: „Zelenski s-a speriat de mine și nu mai ține discursul în Parlament!?”

sursa foto: Facebook/ Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial

Senatoarea Șoșoacă i-a transmis o scrisoare deschisă președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Totul, în contextul în care s-a vehiculat că programul liderului de la Kiev – aflat marți în România – s-ar fi schimbat în ultimul moment. În sensul în care acesta nu ar mai veni în Parlament, pentru a susține un discurs.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a venit, marți, în România, într-o vizită oficială în cadrul căreia urmează să ajungă – în scurt timp – la Cotroceni, pentru a discuta cu Klaus Iohannis, iar apoi la Palatul Victoria, unde va avea o întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu.

Între aceste întâlniri cu cei doi înalți oficiali ai statului român, liderul de la Kiev ar urma să ajungă în Parlament. Momentan nu e clar dacă președintele Zelenski va mai susține discursul programat, marţi, de la ora 17,00, în plenul reunit al Parlamentului. Se vehiculează, pe surse, că acest discurs a fost anulat.

Șoșoacă, scrisoare „fără stimă” către liderul ucrainean

Senatoarea Diana Șoșoacă i-a trimis o scrisoare publică președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„S-a speriat Zelenski de mine și nu mai ține discursul în Parlament? De mine tot nu scapă!”, a scris Șoșoacă pe pagina sa de Facebook, unde prezintă și textul scrisorii adresate liderului de la Kiev.

„Înainte de a veni în România să cereţi alte favoruri, și mai mulţi bani, şi mai multă susţinere, ar fi trebuit să luaţi în considerare situaţia etnicilor români din Ucraina” – scrie senatoarea în conținutul scrisorii adresate liderului de la Kiev.

„Vă atrag totodată atenția că nu puteți distruge Delta Dunării, nici falimenta fermierii români, și apoi să defilați în aliatul României” – a mai scris Șoșoacă.

Redăm în cele ce urmează, integral, scrisoarea senatoarei:

„Scrisoare deschisă către președintele Volodimir Zelenski

Domnule preşedinte Volodimir Zelenski,

Înainte de a veni în România să cereţi alte favoruri, și mai mulţi bani, şi mai multă susţinere, ar fi trebuit să luaţi în considerare situaţia etnicilor români din Ucraina.

Vă solicit, în primul rând, să redeschideţi școlile și liceele care au funcționat pe timpul Uniunii Sovietice în teritoriile românești, atlfel înseamnă că sunteţi mai rău decât Uniunea Sovietică! Cum e posibil să interziceţi minorităţii române să înveţe în propria limbă?
Apoi, vă solicit să redeschideți bisericile românești pe care le-ați închis și să permiteți oficierea slujbelor religioase în limba română. Le interziceți rugăciunea în limba română fraților noștri din Ucraina, dar veniți în România să cereți ajutor? Opriți prigoana împotriva preoților creștini ortodocși, nu numai români, și eliberați-i din detenție pe cei care au fost închiși pentru apărarea credinței noastre.

De asemenea, este timpul să recunoașteți etnia și limba românească și să încetați să mai folosiți denumirea falsă de etnie și limbă moldovenească pentru frații noștri, pentru că ei sunt tot români.

Dacă tot aveți nevoie de România, cum puteți să îi trimiteți pe etnicii români să fie carne de tun în prima linie a frontului? Nu este aceasta o modalitate perversă de a extermina etnia românească din Ucraina, din teritoriile istorice ale României? Cum vă mai puteți numi aliatul României cu un asemenea comportament?

Vă atrag totodată atenția că nu puteți distruge Delta Dunării, nici falimenta fermierii români, și apoi să defilați în aliatul României.

Atâta vreme cât aveți un comportament dușmănos la adresa etniei românești și a statului român, nu veți avea parte de respectul nostru și nici nu meritați sprijinul României.

Fără stimă,
Senator Avocat Diana Iovanovici-Şoşoacă
Preşedintele Partidului S.O.S. România
10 octombrie 2023”

author avatar
Andrei Coman
1.343 afisari

25 COMENTARII

  1. Spusele d-nei Șoșoacă sunt foarte adevărate și reale. Aceste condiții ar fi trebuit să fie spuse de Dulapul Național, de premier, de ministrul de externe, de toți oficialii României. Vreți sprijinul României și românilor, dar voi ce faceți pentru românii din Ucraina. Nu vrem privilegii ci doar drepturile naturale, legale internațional, de bun simț , pentru orice naționalitate conlocuitoare. Măcar atât, să renunțați la genul de legi tip legile naziste ” de la Nürnberg”, legi care, de altfel, au contribuit din plin la declanșarea actualului conflict. Respectă, dacă vrei să fi respectat.

  2. Diana are 100% dreptate, dar ce sa vorbesti cu un derbedeu politic?
    A venit golanul politic de pe maidanul ukronazi la cersit, asta dupa ce si-a distrus tara. Pe unde a fost doar despre razboi, moarte, arme si bani a vorbit.
    GO YOUR HOME zelen$ki!!!
    GET OUT FROM ROMANIA, STUPID ACTOR!
    Here, we love peace.

  3. Diana Sosoaca are demnitate si curaj.
    Diana este vrednica de functia pe care o are si este o femeie puternica si responsabila.
    werner, ciolanis, pnl+psd+usr+udmr =junk.
    Unde este udmr-ul mamii lor de slugi ale banului… unde este udmr care ar trebui sa apere drepturile minoritatii unguresti din ucraina ratatului zelenski?
    In ucronazia, drepturile minoritatii unguresti din Transcarpatia sunt la fel de batjocorite si flagrant incalcate precum drepturile minoritatii romanesti.
    DE CE udmr nu s-a sesizat?… ca doar vecini suntem, aici aproape.
    La cat se sparg in figuri politice si sociale, pe cei de la udmr ar fi trebuit sa-i vedem primii ca bat obrazul lui zelenski pentru drepturile minoritatii lor unguresti.
    Dar ce sa vezi? udmr din mic s-a facut si mai mic si chiar nevazut la aparitia lui zelenski. Rezulta foarte clar ca udmr este in Romania doar pentru cei de la conducerea udmr care cauta sa mulga banii in interesul personal si nu le pasa lor de ungurii obisnuiti.
    Doar ei si familiile lor precum capusele lacome sa adune cat mai mult. Restul… sa-i duca Zelenski la razboiul nebunilor.

  4. zelenski e maidanezul ala care nu recunoaste limba romana, ca limba a romanilor din cernauti si toata acea regiune care apartine patriei mama.
    la el limba romana inseamna limba moldoveneasca.
    zelenski linge acolo unde scuipa si isi linge propria voma.
    ce sa caute acest pitic eretic in parlament la noi?
    zelenski a facut pact cu necuratul si de el va avea parte.
    impostorul werner a uitat ce-a facut zelenski romanilor ortodocși din ucraina?
    POPORUL ROMAN NU VREA SI NU ESTE DE ACORD SA OFERE VREUN SPRIJIN MILITAR DE ORICE FEL UCRAINEI!!!
    CINE INCALCA VOINTA POPORULUI ROMAN SI CARE CONDUCATORI TRADEAZA, MERITA SPÂNZURĂTOAREA IN PUBLIC!

  5. Zelenski a primit Ro alert ca Sosoaka e in Parlament
    Cand ea inspira, dispar norii de pe cer

  6. A fugit ca un las cu coada intre picioare la Cotroceni, sa ii ofere Mutulica niste sprijin neconditionat, ca a ramas nevasta-sa fara bani de bijuterii

  7. Pentru Zdrelenski aceste probleme sunt minore si aproape ca nu conteaza, ca Urkaina este in razboi, cam asa a sunat raspunsul lui laniste intrebari asemanatoare puse in interviul dat la tv digi.

  8. razboiul este preocuparea salbaticilor.
    razboiul nu este o solutie. razboiul nu a adus nimic bun nici in ucraina.
    maimutoiul asta de idiot util a sarit ca golanul la bataie ca el vrea nato.
    asta inseamna sa fii patriot?
    chiar daca ucraina nu este membru nato cu acte in regula, alianta nato a livrat in ucraina armament, munitii, pregatire militara de specialitate, si miliarde de dolari mai mult decat in orice alt stat membru nato.
    suntem siguri ca daca Romania era direct atacata, unii dintre membrii nato si-ar fi frecat mainile de bucurie si ar fi gasit suficiente motive sa intarzie ajutorul sau sa ajute cu zgarcenie si de forma.
    aliantele politico-militare sunt bune pe timp de pace si pentru ca statele puternic industrializate sa aiba unde-si vinde armamentul invechit.
    zelenski a distrus ucraina pentru niste ambitii fara sens, i-a tras pe sfoara pe ucrainieni si i-a trimis masiv la moarte sigura.
    asta inseamna sa fii patriot?
    ucraina nu va mai exista ca stat.
    ce lasa zelenski in urma? cel putin doua generatii distruse si o tara in faliment generalizat.
    suferinta, moarte, invalizi, boli, distrugere, poluare uriasa si un popor ucrainian slav pribeag si injumatatit.
    un popor ucrainian la fel de slav ca poporul frate rus.
    si mai umbla prin Romania ca sa CE?
    n-avem noi nevoie de noi golani, senili si criminali. avem suficient pe coruptii si tradatorii locali!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger