AcasăNewsSemnalul de alarmă al momentului, de la Banca Angliei! Vine „furtuna” economică!

Semnalul de alarmă al momentului, de la Banca Angliei! Vine „furtuna” economică!

crizAAmerica, în COLAPS! Economia SUA a intrat oficial în recesiune

Pe zi ce trece, în timp ce lumea întreagă continuă să urmărească ce se întâmplă în Ucraina, sporesc îngrijorările despre situația economiei globale.

În tot acest context, un avertisment venit de la Banca Angliei e privit cu reală preocupare. Mai ales că se vorbește despre o „furtună” economică.

Banca Angliei (BoE) a avertizat, marți, că perspectivele economice pentru Marea Britanie și pentru (întreaga) lume s-au întunecat de la începutul anului și le-a cerut băncilor să-și majoreze rezervele de capital pentru a se asigura că pot face față furtunii, potrivit money.usnews.com, care preia Reuters.

Ce s-a mai aflat de la BoE

„Perspectivele economice globale s-au deteriorat considerabil”, a declarat guvernatorul Băncii Angliei, într-o conferință de presă, după ce BoE a publicat Raportul semestrial de stabilitate financiară (FSR).

Instituții internaționale, cum ar fi Fondul Monetar Internațional (FMI) și OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) spun că Marea Britanie e mai susceptibilă la recesiune și la o inflație ridicată de durată decât alte economii occidentale, care se confruntă cu șocurile de pe piața mondială a energiei și a mărfurilor.

Banca Angliei a mai menționat că piețele britanice de bază – deși încă funcționale – au devenit mai scumpe pentru tranzacționare. „(Condițiile) ar putea continua să se deterioreze, în special dacă volatilitatea pieței continuă să crească”, a transmis BoE, conform aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman
542 afisari

2 COMENTARII

  1. Occidentul este in prapastie este o veste buna acesti impostori care au distrus in ultimii 500 de ani jumatate din planeta ,vine tavalugul si peste ei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger