AcasăNewsSemnal pentru "talibanii" fostei Puteri: 2014, anul Apocalipsei pentru USL

Semnal pentru „talibanii” fostei Puteri: 2014, anul Apocalipsei pentru USL

Varianta pensiei rontaite agale in timp ce sta cu burta la soare nu este pe placul lui Traian Basescu, care anunta ca se va intoarce in politica la incheierea mandatului de presedinte.

Traian Basescu a luat aminte la Ion Iliescu, care a spus ca din politica se iese doar cu picioarele inainte

Basescu si-a facut cunoscuta decizia ieri, in timpul unei intalnirii cu romanii din Austria. ”Nu pot sa fiu pensionar”, a recunoscut actualul sef al statului, care, nu cu multa vreme-n urma, decreta ca functia de presedinte reprezinta incununarea unei cariere politice, iar dupa ”nu mai poti fi decat ce-ai fost: un fost presedinte”. Iata insa ca, ingrozit de plictiseala care acompaniaza iesirea la pensie, Basescu s-a razgandit. Iar primul semnal l-a dat acum doua saptamani:  ”Am spus ca nu ma intorc in PDL in 2014, dar am mai spus eu si ca demisionez in 5 minute”, a lasat Basescu sa se inteleaga ca e gata sa revina de unde a plecat, respectiv in fruntea PDL.

Decizia este un balon de oxigen pentru sustinatorii presedintelui

Dincolo de motivele care tin de natura umana, anuntul a fost citit in ”cheia” razboiului pe viata si pe moarte care agita in continuare scena politica damboviteana. Pe de-o parte, unele voci sustin ca Traian Basescu vrea sa dea astfel un semnal catre toti sustinatorii lui (mai ales celor ramasi in diverse functii, servicii si institutii): ”Nu va las de izbeliste, nu plec nicaieri, continuam lupta!”. Pe de alta parte, altii vad in Basescu viitorul lider al unei drepte reinviate din propria-i cenusa. Un lider credibil pentru urechile europenilor ramasi in continuare surzi la cantecele de sirena fredonate de uselisti, cu Victor Ponta pe post de solist. In mod evident, anuntul intoarcerii lui Basescu arunca in derizoriu congresul PDL. Ceea ce, una peste alta, nu le strica democrat-liberalilor, care in asteptarea lui Basescu se vor cafti cu frana pusa, fapt care ar putea salva partidul de o noua decimare.

[poll id=”459″]

author avatar
Simona Badulescu
662 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger