AcasăNewsSemnal de alarmă. Cum încurajează autoritățile din România turismul de vânătoare de...

Semnal de alarmă. Cum încurajează autoritățile din România turismul de vânătoare de trofee: „Oricând putem inventa un urs problemă”

vanatoareSemnal de alarmă. Cum încurajează autoritățile din România turismul de vânătoare de trofee: „Oricând putem inventa un urs problemă”

S-a sporit artificial numărul urșilor, pentru a promova turismul de vânătoare de trofee, susține un activist de mediu. O inițiativă a Ministerului Mediului ar crea din România un paradis al vânătorilor de trofee, mai ales că autoritățile nu au o gestiune relevantă în privința numărului de urși din pădurile românești, potrivit lui Gabriel Păun, președintele „Agent Green”.

Activistul de mediu Gabriel Păun afirmă că inițiativa legislativă a Ministerului Mediului care le-ar permite vânătorilor să împuște urșii așa ziși problemă în termen de 24 de ore arată ca „o acțiune de ev mediu”, menită să ardă etapele normale pe care autoritățile trebuie să le aibă în vedere în demersul protejării atât a animalelor cât și a vieților omenești.

„Se va merge pe scurtarea timpului de așteptare al vânătorilor de trofee pentru a veni mai repede să nu mai stea cu săptămânile, să vină pe bandă rulantă să împuște mai repede un urs problemă.”, a declarat acesta la Digi 24.

Gabriel Păun, Agent Green: „O asociație de vânătoare mi-a oferit un urs din România”

Gabriel Păun spune că a găsit pe internet site-uri din străinătate care promovează vânătoarea de trofee în România. Reprezentantul Agent Green susține că zilele trecute a abordat o astfel de Agenție de vânătoare din Austria care i-a promis că îi poate face oricând rost de un urs din România.

„Am sunat inopinat la una din asociațiile din Austria care promovează agresiv, în online, vânătoarea de trofee. Am spus că sunt interesat să vânez un urs. Mi-au răspuns că se poate rezolva imediat… că oricând putem inventa un urs problemă și să veniți să vânați. Și asa se întâmplă de obicei”, a comentat el.

Acesta a mai precizat că Ministerul Mediului ar trebui să aibă în vedere cu totul alți pași, înainte de a permite vânătoarea urșilor in regim de urgență

„Armele neletale cu gloanțe de caucic ar fi un prim pas. Nu cu vuvuzele și cu girofaruri înlături urșii, cum procedează acum jandarmii și-și pun viața în pericol. O pușcă cu gloanțe de caciuc ar face ursul să se gândească dacă să se mai întoarcă în același loc”, a mai spus Gabriel Păun.

author avatar
Andreea Vlad