AcasăNewsSemnal cu totul îngrijorător: un robot a început să ia legătura cu...

Semnal cu totul îngrijorător: un robot a început să ia legătura cu alte inteligențe artificiale încercând să creeze o alianță împotriva umanității

sursa foto: playtech.ro

Despre inteligența artificială s-a vorbit și continuă să se vorbească, pe măsură ce tehnologia avansează.

Preocuparea despre amenințarea pe care inteligența artificială precum GPT-4 o poate reprezenta pentru omenire nu datează de ieri, de azi.

De curând au apărut noi motive de îngrijorare în rândul roboților de inteligență artificială (AI) creați cu ajutorul programării Auto-GPT de la OpenAI. Un astfel de robot, ChaosGPT, a postat recent pe Twitter un plan de a distruge umanitatea și de a prelua controlul asupra lumii, informează bgr.com, preluat de stiripesurse.ro.

Pus pe „modul continuu”

Acel tweet a fost declanșat în momentul în care un utilizator a pus robotul de inteligență artificială în „modul continuu”, ceea ce forțează robotul să încerce să își finalizeze sarcina cu posibilitatea ca acesta să nu se oprească niciodată.

Cu modul continuu activat, ChaosGPT a început să ia legătura cu alte IA (inteligențe artificiale) pentru a încerca să creeze o alianță împotriva umanității, potrivit aceleiași surse.
Planul a eșuat

Cum, din fericire, protecțiile încorporate în programarea de bază Auto-GPT a OpenAI și alți roboți care folosesc programarea OpenAI sunt concepute pentru a nu răspunde la sarcini și întrebări violente, ChaosGPT nu a reușit să adune niciun aliat AI.

Neavând ajutorul AI, acesta s-a orientat către Twitter pentru a încerca să își crească un număr de urmăritori în jurul armelor distructive. Inclusiv prin publicarea pe Twitter a unei bombe Tsar, din epoca sovietică, potrivit sursei citate. Aceasta fiind, în prezent, cea mai puternică armă pe care omenirea a testat-o vreodată. Tweet-ul a iscat ceva intrigă în rândul utilizatorilor, dar nu a dus, până la urmă nicăieri. Astfel că, într-un final, ChaosGPT a renunțat la sarcini, nereușind să le îndeplinească.

author avatar
Andrei Coman
1.060 afisari

8 COMENTARII

  1. robotul ala e cumva femeia gonflabila care se pisha in gura lui CIUCA????cred ca da

  2. Robotul asta sinucigas trebuie invatat rapid cum sa faca ceva ied-uri, si sa le puna sub fundurile grase ale dulapului si ciukanezului din Bukale 🙂

  3. Inteligenta artificiala este creata de inteligenta umana Daca cel care a creat un robot ostil umanitatii ,este si el de aceeasi factura (ostil pentru oameni )inseamna ca vinovat nu este feratania ci omulPe cine vreti sa prostiti?

  4. robotul, algoritmii și orice alte „inovații” dracesti vor mai apărea nu au și nu vor avea niciodata VOINȚA PROPRIE și nici LIBER ARBITRU pentru ca acestea au fost, sunt și vor fi caracteristice DOAR OMULUI, CREAT DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA LUI DUMNEZEU.
    Iubirea și mai ales iubirea jertfelnic asumata este la fel caracteristica doar omului, zidire de mare preț.
    robotii și alte diverse unelte executa doar instrucțiunile cu care au fost programați.
    știind acestea, evitați sa mai preluați toate minciunile, ca nu toți cititorii sunt epsiloni retardați.

  5. Deci asta era motivul pentru care de dimineata prajitorul meu de paine bazaia al dreacu cu cafetiera…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger