AcasăNews"Seismul" imobiliar zguduie Aeroportul Baneasa

„Seismul” imobiliar zguduie Aeroportul Baneasa

Autoritatile aeroportuare au anuntat ieri, in mod convenabil pentru toti ”latifundiarii” din nordul Capitalei, ca  imobilele Aeroportului Aurel Vlaicu (Baneasa) se vor prabusi la primul cutremur. Preturile imobiliarelor din zona vor exploda.

Terenurile aflate in vecinatatea aeroportului sunt detinute de Popoviciu, Ion Tiriac si Dan Ioan Pop

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a anuntat ieri ca toate constructiile de pe aeroportul Aurel Vlaicu (mai putin terminalul de Aviatie Generala)  prezinta risc seismic, iar aerogara  urmeaza sa fie inchisa pentru lucrari de consolidare. Anuntul CNAB a picat la tanc pentru ”latifundiarii” din zona aeroportului din Baneasa.

Preturi injumatatite de criza

In perioada 2006-2008, terenurile din aceasta zona erau evaluate la preturi de 1.000 de euro pe metru patrat sau chiar dublu, daca suprafata era mai mica si mai bine pozitionata. Dupa debutul crizei economice, terenurile respective au inceput sa se ieftineasca, iar in prezent abia daca mai ajung la 500 de euro pe metru patrat. Marii proprietari de terenuri din zona – Gabriel Popoviciu, Ion Tiriac, Dan Ioan Pop, Gigi Becali etc. – au tot interesul ca imensele suprafete detinute de ei si a caror valoare a scazut cu cel putin cu 50%, sa se scumpeasca din nou. Or, mutarea din 25 martie a zborurilor low-cost pe Aeroprtul Henri Coanda (Otopeni) va reduce aproape de zero traficul aerian din Baneasa, creand conditii pentru majorarea preturilor proprietatilor imobiliare din zona.

Satisfactie pentru ”latifundiari”

Dezvoltatorii imobiliari din zona s-au plans deseori ca poluarea fonica din zona le goneste potentialii clienti, iar fostul premier Calin Popescu Tariceanu si fostul ministru Radu Berceanu chiar au cerut inchiderea micului aeroport. Acum, se pare ca toata lumea va fi multumita, iar dupa inchiderea aeroportului Aurel Valicu, preturile apartamentelor, caselor si terenurilor din zona s-ar putea dubla.

author avatar
Arpad Dobre
894 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger