AcasăNewsSeism de 3,8 grade în România! Cutremurul a avut loc vineri după-amiază

Seism de 3,8 grade în România! Cutremurul a avut loc vineri după-amiază

Seism de 3,8 grade în România! Cutremurul a avut loc vineri după-amiază (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul, vineri după-amiază, în Vrancea, zona cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul întregii țări.

Seismul s-a produs la ora 14:30 și, conform datelor făcute publice de către reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a avut 3,8 grade pe Richter. Cutremurul din zona Vrancea-Buzău s-a produs la 125 de kilometri adâncime, la 74 de kilometri de orașul Brașov, la 82 de kilometri de Ploiești și la 133 de kilometri de Capitală.

În decursul acestei luni, în țară s-au produs mai multe astfel de mișcări telurice.
La primele ore ale zilei de 27 noiembrie, mai exact la ora 01:05, seismografele au înregistrat, tot în zona Vrancea-Buzău, un cutremur slab, de 2,5 grade pe scara Richter. A fost vorba despre un seism de suprafață, produs la doar 25 de kilometri adâncime.

Două cutremure medii în octombrie

De asemenea, în ziua de 25 noiembrie, la ora 00:15, în zona Vrancea-Buzău a avut loc un cutremur de 3,3 grade pe Richter, la adâncimea de 115 de kilometri.

Totodată, vă amintim că în luna octombrie, în România au avut loc două cutremure de intensitate medie. Unul s-a produs în 22 octombrie, la ora 23 și 21 de minute, în zona Vrancea, și a avut 4 grade pe Richter, iar celălalt, de 4,2 grade, a fost înregistrat de seismografe în ziua de 30 octombrie, la ora 00:39, în Moldova – Vaslui.

author avatar
Cristina Stefan
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger