AcasăNewsSeful Transgaz a pompat 5,5 milioane de euro unei firme amendate pentru...

Seful Transgaz a pompat 5,5 milioane de euro unei firme amendate pentru licitatii trucate

Ioan Rusu a venit la carma Transgaz cu forte proaspete: a oferit sase contracte firmei Condmag

Din iunie, de cand Ioan Rusu a fost numit seful Transgaz, compania nationala a reusit sa pompeze 5,5 milioane de euro intr-o firma cu bube in cap. Este vorba despre firma lui Gheorghe Calburean, supranumit „Regele gazelor”, care  a fost sanctionata cu un milion de euro, pentru ca a trucat o licitatie la… Transgaz.

Ioan Rusu a venit la carma Transgaz cu forte proaspete: a oferit sase contracte firmei Condmag

Directorii generali de la companiile nationale sunt schimbati de fiecare data data cand apare cate un scandal si cand se schimba guvernul.

Gheorghe Calburean este supranumit „Regele gazelor”

Evident ca nu sunt adusi unii de afara, ci se schimba intre ei, sunt rulati, pentru a crea impresia ca lucrurile o iau mereu de la zero.

Acesta este doar unul dintre contractele de 24.848.665 de lei semnate de Ioan Rusu cu firma lui Calburean

Insa firmele abonate la contractele pe bani publici raman aceleasi. Asa s-a intamplat si cu „noul” sef Transgaz, Ioan Rusu, care a mai fost acolo director general, in urma cu cativa ani.

Firma lui Calburean a fost amendata cu un milion de euro, pentru trucarea unei licitatii

Din iunie, de cand a fost repus la carma companiei, Rusu a semnat sase contracte de achizitie cu firma Condmag, detinuta de Gheorghe Calburean, alias „Regele gazelor”. Contracte „de bun simt”, in valoare de cateva milioane de euro. Mai exact, de 5,5 milioane de euro.

Firma dubioasa, preferata Transgaz

Compania in care pompeaza Transgaz bani a fost acuzata in repetate randuri ca ar maslui licitatiile. Culmea, in urma cu cateva zile, Consiliul Concurentei chiar a facut public faptul ca firma lui Calburean a fost amendata cu un milion de euro, fiindca a trucat o asemenea achizitie publica la Transgaz. „Condmag SA si Inspet SA au fost amendate cu  4.548.658 lei (un milion de euro) si, respectiv,  7.296.204 lei (1,6  milioane de euro) pentru  realizarea unei intelegeri  privind participarea cu oferte trucate la procedura de achizitie publica  „Racord gaze naturale Butimanu-Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi” organizata in anul 2009. Trucarea ofertelor a constat in schimbul de informatii sensibile, cu caracter confidential, care au permis Inspet SA sa castige licitatia, conform unei intelegeri prealabile”, se precizeaza in comunicatul Consiliului Concurentei. „Amanunte” care nu conteaza pentru Transgaz, atat timp cat toata lumea este multumita.

Vedeti aici comunicatul Consiliului Concurentei.

author avatar
Narcis Voica
773 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger