AcasăNewsSeful Transelectrica, Andrei Benghea , i-a facut un „cadou” de 127.000 de...

Seful Transelectrica, Andrei Benghea , i-a facut un „cadou” de 127.000 de euro afaceristului Mihai Craiu

La doar cinci zile dupa ce a fost uns sef la Transelectrica, directorul Andrei Benghea-Malaies i-a facut o „surpriza” de 127.000 de euro afaceristului Mihai Craiu, printr-un contract de publicitate.

Andrei Benghea-Malaies (dreapta) a semnat contractul la doar cinci zile dupa ce a ajuns director general

Noul director general al Companiei Nationale Transelectrica, numit in functie pe 25 octombrie de catre ministrul liberal Daniel Chitoiu, pare sa aiba o slabiciune pentru firma de publicitate a afaceristului Mihai Craiu.

Mihai Craiu are lipici la contractele cu statul

Asta deoarece, la mai putin de o saptamana de la inscaunare, Andrei Gabriel Benghea-Malaies i-a acordat acestuia un contract de publicitate in valoare de 571.930 de lei (aproximativ 127.000 de euro).

Media Consulta International incaseaza 571.930 de lei de la Transelectrica pentru a-i face publicitate

In mod bizar, Transelectrica a fost atat de grabita sa-si promoveze serviciile prin firma lui Craiu incat nici n-a mai organizat licitatie publica, contractul fiind acordat dupa o negociere directa cu patronul Media Consulta International SRL.

Ofera consultanta printr-o firma

Tanarul numit in functie pe 25 octombrie de catre ministrul liberal Daniel Chitoiu ofera si acum consultanta prin firma Renaissance Advisors

Chiar daca in declaratiile sale de avere si de interese nu se precizeaza faptul ca ar fi asociat la vreo firma, directorul general Transelectrica se mandreste cu doua companii la care lucreaza. Una dintre ele, Renaissance Advisors, este o institutie de consultanta manageriala specializata in proiecte din domeniul telecomunicatiilor, comertului si… energiei. De asemenea, Andrei Malaies este coproprietarul unei afaceri din domeniul IT: Prevyou, o aplicatie cu ajutorul careia poti descoperi unde se afla prietenii de pe Facebook.

Craiu si banii publici

Afaceristul care a primit contractul de la Transelectrica a vandut publicitate si trustului Intact si s-a despartit cu scandal de Dan Voiculescu, caruia i-a intentat 12 procese. Ulterior s-a lipit de Realitatea TV, apoi de Romania TV, post cu care colaboreaza si in prezent. Totusi, Mihai Craiu nu s-a orientat abia acum spre banii publici, odata cu afacerea Transelectrica. El a avut contracte si cu Electrica Distributie Transilvania, E.ON Moldova Distributie, Universitatea Transilvania din Brasov si Ministerul Dezvoltarii Regionale.

author avatar
Narcis Voica
3.428 afisari

2 COMENTARII

  1. daca inginerii din transelectrica ar face o greva de 24 de ore Romania ar paraliza.cum e posibil sa pui director u ntip care fara de nimic nu stie nimic?

  2. Nu stiu cum este asta de la Transelectrica, dar ce aveti cu Craiu? Doar nu a dat contractul unei firme de apartamanent. Media Consulta este o firma mare, bine cotata in piata si este specializata in licitatii pentru contracte cu statul.
    Chiar voi spuneti „nu s-a orientat abia acum spre banii publici, odata cu afacerea Transelectrica. El a avut contracte si cu Electrica Distributie Transilvania, E.ON Moldova Distributie, Universitatea Transilvania din Brasov si Ministerul Dezvoltarii Regionale”N

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger