AcasăNewsSeful STS, decorat de Basescu

Seful STS, decorat de Basescu

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a decis sa-l decoreze pe Marcel Opris, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Traian Basescu a decis sa-i acorde acestuia Ordinul National „Steaua Romaniei” – in grad de Comandor, iar reprezentantii Administratiei Prezidentiale au precizat ca decorarea lui Marcel Opris s-a facut chiar la propunerea presedintelui Romaniei.

Motivare este cat se poate de clara. „In semn de inalta apreciere pentru efortul depus la dezvoltarea si consolidarea unui serviciu modern, adaptat permanent la noile cerinte si provocari din domeniul telecomunicatiilor speciale”, se arata in comunicatul de presa remis de reprezentantii Administratiei Prezidentiale.

Marcel Opris (56 de ani) este un general roman de telecomunicatii care a absolvit Facultatea de Electronica si Informatica din cadrul Academiei Tehnice Militare din Bucuresti in anul 1982, obtinand diploma de inginer. A urmat apoi un curs postacademic de perfectionare pentru ingineri transmisiuni (1993), un curs postuniversitar de conducere pentru ofiteri ingineri (2000) si Colegiul National de Aparare (promotia 2006).

Opris a lucrat ca ofiter inginer in Ministerul Apararii Nationale, unde a indeplinit functiile de sef autostatie radiodifuziune la U.M. 02487 Bucuresti, sef atelier si inginer sef la U.M. 02381 Bucuresti si ofiter tehnic la U.M. 02415 Bucuresti.

In 1997 a fost incadrat ca ofiter in Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), mai intai ca ofiter tehnic la Directia Comunicatii Telefonice si apoi ca sef birou la Sectorul Independent Prognoza, Dezvoltare si Reglementari in Telecomunicatii si sef al Directiei Tehnologia Informatiei.

Colonelul Marcel Opris a fost inaintat la gradul de general de brigada (cu o stea) la data de 1 decembrie 2004.

author avatar
Cristi Ionita
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger