Cauta

Seful SRI, presat in „Razboiul softurilor”dintre Bill Gates si Sebastian Ghita

De multa vreme, gigantul american Microsoft este practic un veritabil arbitru strategic al pietei IT din Romania. Pe care, ce-i drept, a aparut si a crescut spectaculos, in urma a sute de contracte derulate cu statul, si ASESOFT -ul lui Sebastian Ghita.

Compania lui Bill Gates stapaneste si piata IT din Romania

Cel care, desi a tot anuntat in ultima vreme ca se retrage din afacerile IT, dedicandu-se politicii si crearii de parcuri eoliene, in realitate pare sa aiba cu totul alte ganduri.

Sebastian Ghita vrea o „felie” mai mare din „tortul” contractelor cu statul

Si chiar sa muste o felie si mai mare din „tortul” dotarii cu programe soft a sute de mii de computere de la toate institutiile statului roman.

George Maior nu este hotarat inca pe a cui mana sa mearga

Ceea ce, sustin sursele noastre, a produs o vie iritare reprezentantilor administratiei americane, care il preseaza acum pe seful SRI sa dea avizul necesar doar pentru produsele comercializate de compania miliardarului Bill Gates.

Sub pavaza protocoalelor

Microsoft Company a obtinut si in Romania, la fel ca in multe alte tari aliate, de altfel, garantarea unor pretentii suplimentare fata de contractele comerciale uzuale. Acestea sunt cuprinse in puzderia de protocoale incheiate cu institutiile statului roman, de la ministere si autoritati locale, pana la servicii secrete, astfel ca americanii pareau siguri ca, de acum inainte, vor fi singurii jucatori pe piata IT de la noi. Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre, dezgroparea unei mai vechi afaceri cu iz de spionaj international, poate arunca in aer toate intelegerile de pana acum. Pentru ca ofiteri ai structurilor de contrainformatii sustin ca SRI ar trebui sa-si ia masuri suplimentare de protectie a datelor din calculatoarele guvernamentale pe care exista astfel de sisteme de operare si programe. Afland de raportul care, dupa cum sustin aceleasi surse, s-ar afla deja pe biroul lui George Maior, americanii ar fi luat foc, cerandu-i acestuia  continuarea parteneriatului strategic din acest domeniu.

Fratele si unchiul

Numai ca, pe de alta parte, sefului SRI  i se cere sa apere interesul national, in fata metodelor mai putin ortodoxe prin care americanii ar intra in posesia informatiilor din computerele multor institutii  vitale. Insa singura companie autohtona care ar putea intra in carti este ASESOFT, grupul de firme al lui Sebastian Ghita, bunul prieten al premierului Victor Ponta. Si care a avut grija sa-si asigure spatele, prin transferarea actiunilor pe care le detine la diverse companii catre mai multi membri ai familiei, in frunte cu fratele Alexandru Ghita si unchiul Vasile Domente. Prins la mijloc, Maior ezita deocamdata sa ia vreo decizie, dar el are la indemana, cel putin din punct de vedere tehnic, varianta de a impaca si varza, si capra. Si anume sa-si dea OK-ul, din punct de vedere al vulnerabilitatii la siguranta nationala, ca toate computerele guvernamentale sa aiba sisteme de operare Microsoft, pe care sa se lucreze cu soft-urile lui Ghita.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version