AcasăNewsSeful SRI: Parteneriatul strategic cu SUA este foarte solid, mai ales pe...

Seful SRI: Parteneriatul strategic cu SUA este foarte solid, mai ales pe partea serviciilor de informatii

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, a declarat, luni, ca parteneriatul strategic incheiat cu Statele Unite ale Americii este unul foarte solid, si ca nu exista o relatie de subordonare cu oficialii SUA.

„Pivotul de securitate al tarii noastre este dat de parteneriatul strategic cu SUA. Exista o componenta militara foarte vizibila, fiind vorba de expertiza, stabilizare si mentinere a pacii, dar exista si o componenta invizibila, din campul serviciilor de informatii, unde parteneriatul este foarte solid. Sa nu credeti ca vizitele repetate ale directorilor FBI si CIA in Romania au valoare pur diplomatica. Nu, se discuta foarte mult din punctul de vedere al acestor interactiuni, cu alte state. Nu sunt de acord cu cei care spun ca ar fi o relatie de subordonare cu oficialii SUA. Nu, suntem egali, ne ajuta permanent la imbunatatirea nivelului nostru de securitate”, a declarat George Maior la Adevarul Live.

De asemenea, seful SRI a vorbit si despre conflictul din Ucraina si amenintarile la adresa Romaniei. „Acum, vedeti ca traim o perioada foarte complicata din punct de vedere al evolutiilor regionale: criza din Ucraina, politica agresiva a Rusiei sunt elemente care trebuie sa ne ingrijoreze, in primul rand din perspectiva posibilitatilor de propagare a unor fenomene negative pe teritoriul Romaniei. Statul este fara niciun dubiu pregatit prin forta sa, prin capacitatile sale informative, sa raspunda acestor provocari, ceea ce nu inseamna ca nu trebuie sa fim atenti, sa cunoastem bine situatia si sa lucram impreuna cu aliatii”, a mai spus acesta.

author avatar
Alina Costache
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger