AcasăNewsSeful SRI, declaratii incredibile: "Stiam ca rusii invadeaza Crimeea si sunt interesati...

Seful SRI, declaratii incredibile: „Stiam ca rusii invadeaza Crimeea si sunt interesati de Romania”

George Maior, seful Serviciului Roman de Informatii, sustine ca tara noastra trece prin momente dificile din cauza presiunilor venite dinspre Rusia.

George Maior a acordat un interviu pentru revista Q Magazine si s-a declarat incantat de modul in care merge colaborarea dintre Romania si SUA. „Cred ca problema vizelor in SUA, pentru cetatentii romani, se va rezolva in maxim trei ani. Ma bazez pe relatiile bune dintre cele doua tari, concretizate in scutul antiracheta si apartanenta tarii noastre la Uniunea Europeana” a fost anuntul facut de George Maior.

Seful SRI sustine ca este incantat de venirea marilor companii americane pentru a exploata resursele din Marea Neagra, pentru ca acest aspect asigura pe viitor o dimensiune economica mult mai substantiala parteneriatului.

Pe de alta parte, George Maior anunta ca relatia dintre SRI si FSB (Serviciul Secret al Federatiei Ruse) este una rece, iar partea rusa face presiuni constante asupra Romaniei.

„Avem o relatie rece cu FSB si Serviciul Rus de Informatii Externe. Dar daca exista informatii care ar putea pericilita securitatea ambelor state, noi suntem dispusi la schimb de informatii” a declarat seful SRI.

In legatura cu tensiunile din zona, George Maior a precizat ca „stiam de mult ca rusii vor invada Crimeea. Si ma tem ca exista riscul reproducerii scenariului si in Republica Moldova. Iar rusii sunt extrem de interesati de Romania. Exista interes mai ales din partea Serviciului Rus de Informatii Externe”.

author avatar
Cristi Ionita
3.805 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger