AcasăNewsSeful SRI: "Coruptia ne poate face sa ajungem ca in Ucraina"

Seful SRI: „Coruptia ne poate face sa ajungem ca in Ucraina”

George Maior, directorul Serviciului Roman de Informatii, sustine ca o crestere a gradului de coruptie din tara noastra ar putea transforma Romania intr-o noua Ucraina.

Ingrijorat de conflictul armat din Ucraina, seful SRI pune razboiul dintre armata ucraineana si separatistii prorusi pe seama coruptiei acute inregistrata in tara vecina.

„Una dintre cauzele principale ale instabilitatii din Ucraina, care a generat pana la urma si caderea unui guvern, a fost legata de acumularea intensiva de coruptie in sistemul politic si sistemul economic”, sustine George Maior. Seful SRI considera ca „frustrarile acumulate de societate s-au repercutat asupra puterii de la acel moment”.

George Maior spune ca Romania este pe drumul cel bun, in ceea ce priveste combaterea coruptiei si a evaziunii fiscale, dar ca in tara noastra ar fi nevoie de o mai mare implicare a politicului in procesul respectiv.

Seful SRI anunta ca Serviciul Roman de Informatii este extrem de atent in legatura cu gradul de coruptie inregistrat in tara noastra „pentru ca pana la urma este o problema de securitate nationala”.

author avatar
Cristi Ionita
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger