AcasăNewsȘeful spionajului de la Moscova arată cu degetul spre SUA și UE....

Șeful spionajului de la Moscova arată cu degetul spre SUA și UE. Mesaj tranșant pentru politicienii occidentali

Serghei NarîșkinSerghei Narîșkin

Șeful Serviciului Rus de Informaţii Externe (SVR) Serghei Narîșkin a transmis un mesaj tranșant liderilor europeni care acuză Rusia că dezinformează cu privire la epidemia de coronavirus.

Mâna dreaptă a lui Putin a declarat într-un interviu pentru BBC că „America încearcă să conducă lumea”, iar acest lucru ar putea duce la un dezastru. Fostul șef al Administrației de la Kremlin arată cu degetul înspre America și UE, întrebat de ce crede că există tensiuni între Rusia și Occident. Narîșkin spune că „unii politicieni occidentali” au așteptări false.

„Cred că unii politicieni occidentali au așteptări false. Au crezut că lumea poate fi condusă dintr-un singur centru. Acest centru este Washington. Toți trebuie să ne amintim acest lucru, inclusiv politicienii de peste ocean”, comentează el.

Șeful spionajului rus a mai fost întrebat în legătură cu acuzațiile liderilor occidentali că Rusia duce un război hibrid împotriva Vestului, utilizând atacuri cibernetice și dezinformarea. Recent, UE a acuzat Rusia e o campanie de dezinformare pe fondul pandemiei de coronavirus. De ce face Rusia acest lucru, admiteți că asta se întâmplă?, întreabă jurnalistul BBC Steve Rosenberg, potrivit hotnews.ro.

„Cum pot vorbi despre dezinformare (liderii UE- n.red)? Faptul că Rusia s-a oferit, cu sinceritate, să ajute Italia să lupte cu pandemia de coronavirus… Le-am trimis prietenilor noștri echipamente, zeci dacă nu sute de medici militari. Ce fel de dezinformare este asta?”, a replicat el.

„Occidentul a uitat de contribuția Rusiei la înfrângerea Germaniei naziste”

Serghei Narîșkin a acuzat faptul că Occidentul se face că uită contribuția Rusiei la victoria din al Doilea Război Mondial împotriva naziștilor, comentând că tinerii din Europa de Est trăiesc cu impresia că America singură a eliberat continentul.

„Rusia ca orice alt stat cu-adevărat suveran își apără interesele naționale, că este vorba despre trecut, prezent sau viitor. Am plătit un mare preț în al Doilea Război Mondial, am pierdut în jur de 27 de milioane de vieți. (…) Mulți tineri din Occident și din Europa de Est cred că doar SUA au eliberat Europa și au învins Germania nazistă. O astfel de ignorare nu este întâmplătoare, este ceva deliberat. Să creezi impresia că tot ceea ce a fost și este bun.. acest lucru se datorează unei țări: America”, a mai spus el, întrebat în legătură cu acuzațiile potrivit cărora Kremlinul vrea să rescrie istoria.

author avatar
Andreea Vlad