AcasăNewsUPDATE Seful de la Evidenta Populatiei, chestorul Manoloiu, urmarit penal

UPDATE Seful de la Evidenta Populatiei, chestorul Manoloiu, urmarit penal

Seful Serviciului Evidenta Populatiei, chestorul Constantin Manoloiu, a fost pus sub urmarire penala pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fiind acuzat de procurori ca nu a respectat dispozitiile legale in legatura cu stabilirea masurilor tehnico-organizatorice la referendumul din 29 iulie, privind demiterea presedintelui Traian Basescu.

Manoliu a fost audiat in legatura cu adresele transmise Curtii Constitutionale pentru solutionarea referendumului din 29 iulie, privind demiterea presedintelui Traian Basescu, informatiile din documente fiind contradictorii, informeaza rtv.net.

Procurorii au inceput urmarirea penala in cazul lui Manoloiu, pentru abuz in serviciu. „Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la data de 06.08.2012, inceperea urmaririi penale fata de MANOLOIU CONSTANTIN sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice prevazuta de art.248 raportat la art.2481 Cod penal.

Din probatoriul administrat in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, s-a retinut faptul ca invinuitul, in calitate de director al Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, nu a respectat dispozitiile art.5 din H.G nr.682/07.07.2012 pentru stabilirea masurilor tehnico-organizatorice privind referendumul national din data de 29.07.2012, pentru demiterea Presedintelui Romaniei”, se arata intr-un comunicat al Parchetului.

„Adresa din 02.08.2012 emisa catre Manoloiu Constantin transmisa ulterior Curtii Constitutionale a Romaniei, continea comunicarea Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si preciza ca, Ministerul Administratiei si Internelor ,”nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente, deoarece aceasta atributie revine exclusiv Autoritatii Electorale Permanente”.

La data de 02.08.2012, urmare a datelor contradictorii care au fost transmise in legatura cu numarul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de catre autoritatile publice implicate (Institutul National de Statistica, Ministerul Administratiei si Internelor si Autoritatea Electorala Permanenta), Curtea Constitutionala a decis amanarea pronuntarii unei hotarari cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29.07.2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei si pentru confirmarea rezultatelor referendumului pentru data de 12.09.2012. (…)

Invinuitul Manoloiu Constantin a eludat dispozitiile legale incidente in materia atributiilor sale, cunoscand ca incalca legislatia in materie si ignorand acest aspect”, se arata in documenntul remis presei de catre Ministerul Public.

Vineri, 3 august, presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat ca decizia din 2 august a Curtii Constitutionale (prin care s-a amanat hotararea cu privire la validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie) a fost „generata de un chestor”. „Nu stiu daca e bine, domnul chestor. Ati mintit ori inainte de organizarea referendumului, ori ieri. (…) Ma tem ca eu v-am facut chestor. Nu stiu daca-i bine, domnul chestor”, a sustinut Basescu.

195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger