AcasăNewsSeful Salii Polivalente din Bucuresti a fost trimis in judecata

Seful Salii Polivalente din Bucuresti a fost trimis in judecata

sursa foto: b365.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv National „Sala Polivalenta”.

sursa foto: b365.ro

Bitu este acuzat in mod oficial de santaj si de luare de mita.

Conform oamenilor legii, „in perioada aprilie – august 2015, inculpatul Bitu Octavian, in calitate de director al Complexului Sportiv National – Sala Polivalenta din Bucuresti, a pretins de la un om de afaceri, denuntator in cauza, suma de 10.000 euro si foloase materiale constand in cedarea unei constructii detinute de firma denuntatorului catre o firma la care asociat, cu o cota de 50%, sa fie o persoana apropiata lui Bitu Octavian, in vederea valorificarii constructiei in activitati comerciale.

Despre valoarea constructiei, din care inculpatul Bitu Octavian a solicitat practic jumatate in scopul derularii de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.

In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, inculpatul Bitu Octavian l-a asigurat pe denuntator ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma acestuia din urma si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia respectiva.

In acelasi context, in schimbul banilor si foloaselor pretinse, inculpatul Bitu Octavian s-a angajat fata de acelasi denuntator ca, la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor, castigatoarea sa fie o firma la care denuntatorul si un apropiat al lui Bitu Octavian sa fie asociati.

Pe terenurile pe care le inchiriase de la Complexului Sportiv National – Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in cursul anului 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant.

In aceste conditii, in luna aprilie 2013, inculpatul Bitu Octavian, directorul CSN – Sala Polivalenta din Bucuresti, a amenintat un alt om de afaceri, denuntator in cauza, ca ii vor fi reziliate contractele de inchiriere pentru terenuri, daca nu va renunta la contractul de inchiriere a constructiei, astfel incat aceasta sa fie inchiriata unei firme indicate de inculpat.

In saptamana ulterioara primei amenintari si in luna mai 2013, inculpatul Bitu Octavian a reiterat amenintarile si l-a instiintat pe denuntator ca, daca nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de inchiriere a terenurilor pe care a fost construita cladirea.

La data de 1 septembrie 2015, in acelasi scop, inculpatul Bitu Octavian a primit de la unul dintre denuntatori, suma de 10.000 lei, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

author avatar
Cristi Ionita
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger