AcasăNewsSeful RATB solicita o crestere a pretului calatoriei. Aceasta ar putea ajunge...

Seful RATB solicita o crestere a pretului calatoriei. Aceasta ar putea ajunge la 2 lei!

Vincentiu Daniel Antonescu, directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti, a anuntat ca a solicitat cresterea pretului la catoria cu RATB-ul de la 1,3 lei la 1,8 sau chiar 2 lei.

Antonescu a facut o cerere in acest sens catre Consiliul General al Capitalei si sustine ca cele doua parti sunt in negocieri. S-a luat aceasta decizie „pentru ca, din punct de vedere economic noi nu reusim sa ne mai acoperim cheltuielile. Au crescut costurile cu carburantii, costurile salariale, TVA-ul. Incercam sa mentinem un echilibru, dar eu cred ca o ajustare la 1,8 sau chiar 2 lei pe o calatorie ar putea sa ne mai resusciteze pe partea de incasari”.

De asemenea, Vincentiu Daniel Antonescu anunta, conform economica.net, ca RATB va aduce, in probe, doua autobuze electrice din China si un autobuz electric din Cehia si intentioneaza sa demareze o licitatie pentru achizitionarea unui numar de 500 de autobuze, sa fabrice in uzina proprie cel putin 10 tramvaie noi si sa modernizeze alte cel putin 10 tramvaie pentru imbunatatirea transportului public din Bucuresti.

Nu in ultimul rand, seful RATB anunta ca a propus modificarea regulilor prin care pensionarii vor putea utiliza transportul in comun gratuit. Acestia ar urma sa foloseasca transportul in comun gratis doar intre orele 09.00 si 15.00 si in baza unor carduri de calatorie care sa le ofere gratuitatea sub forma a 90 de calatorii efectuate intre orele amintite. In cazul in care depasesc numarul de 90 de calatorii, pensionarii ar urma sa plateasca suplimentar calatoriile efectuate.

author avatar
Cristi Ionita
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger